Joe Murányi

Ahogy sok fontos zenészt, úgy Joe Murányit is a Benkó Dixieland hozta Magyarországra. Először a Louis Armstrong emlékkoncerten láttam őt 1996-ban, utána szerencsére egyre sűrűbben jött Budapestre muzsikálni.

Joe Murányi Louis Armstrong utolsó zenekarának volt a klarinétosa, Amerikába vándorolt magyar szülők gyerekeként már odakint látta meg a napvilágot és ahhoz képest, hogy gyerekkorában otthon még magyarul beszéltek, a hazai koncertjein már kedvesen törte a magyart, ahogy ő maga fogalmazott egy interjúban "sokat vicceskedem a magyartudásommal".

Épp ezzel a sajátos konferálással tudta nagyon

 feldobni a koncerteket, Joe bácsi amellett hogy kiváló zenész, igazi showman is, nem véletlen, hogy a legendás trombitás maga mellé választotta.

 

Joe Murányi ma a 84. születésnapját kórházban tölti.
Kívánok neki mielőbbi gyógyulást, a rajongóinak pedig még sok jókedvű koncertet.


 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://medwe.blog.hu/api/trackback/id/tr453545815

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Joe Murányi kórházban 84 éves (születésnapi nyílt levél) 2012.01.17. 12:35:55

Joe Murányi, a Louis Armstrong All Stars utolsó klarinétosa, Roy Eldridge és minden fontos klasszikus jazzmuzsikus zenésztársa, itthon mindenki Joe bácsija ma, 2012. január 14-én 84 éves. Boldog születésnapot, Joe! Vagyis Happy Birthday, ha úgy tetszi...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

SzumóNé 2012.01.15. 10:35:59

Őt még én is hallottam egy dixifesztiválon zenélni! :-)

Isten éltesse sokáig és gyógyulást Joe bácsinak! :-)
süti beállítások módosítása