Tanne Budakeszi büféasztalTúróscsusza. Gusztustalan, de legalább van. Ha egy RENDES büféasztalos étteremben a vendég elégedetlen a kínálattal, akkor a tulaj megkérdi, mit enne - és hoz neki valamit a kívánsága szerint.
A budakeszi TANNE étteremben ehelyett a tulaj magyarázkodik, ígérget és vádol - nehogy elfelejtse a kedves vendég, hogy a hazai gasztronómia még arrébb esik a boldogabb országok színvonalától.

 

Nagyon nem örültem, amikor a budakeszi Tanne szerepelt egy meghívóban.
Még aktív étteremtesztelő koromban jártam itt és nagyon rossz emlékeim voltak, mert gyenge volt a felhozatal, ráadásul pofátlan módon becsaptak, 1950 Ft helyett 2500 Ft-ot számláztak fejenként.

Ez kilenc éve volt, azalatt a Tanne akár tulajdonost cserélhetett, vagy a tulaj magába szállt és elsajátította a korrekt vendéglátás alapjait, tehát félre az előítéletekkel, ez az anyák napi előbuli akár még jól is elsülhet.

Nem így történt.
Majdnem egyórás késéssel érkezem és a csapat egyik tagja azzal fogad, hogy nem maradtam le semmiről, ugyanis nincs kaja.
Azt hittem, viccel, de nem.
Rengeteg ember tülekedik a büféasztalok körül, ám nincs mivel megpakolni a tányérokat, hacsak nem savanyúsággal.
- A fenének kellett idejönnünk, nem tudjátok, hogy ez a környék legszarabb helye? - mondtam neki.

hortobágyi palacsinta a budakeszi Tanne étterembencsirkecsont paprikás a budakeszi Tanne étterembenpörkölt a budakeszi Tanne étteremben

 

vendéglátás csúcsidőben a la Tanne/Budakeszi (a tulaj eközben éhes vendégekkel vitázik)

 

 

Meghallhatta ezt valaki a személyzetből és beköpött, mert néhány perc múlva egy civilruhás úriember lép hozzám hogy megkérdezze, mi a probléma?

dieter bohlen
Dieter Bohlen

Én erre illendően köszöntöm az ismeretlent és megkérdezem, hogy ő kicsoda?

- Az üzletvezető.

Nem gondoltam volna, hiszen úgy jelent meg az asztalunknál, mint a szúnyogszentimrei öregfiúk fociválogatott csapatkapitánya, amikor épp a Dieter Bohlen hasonmás versenyre készül.

- Nincs kaja, az a baj - mondják az asztalnál többen is.

- Tessék várni egy kicsit, majd lesz! - így a válasz - addigis tessék enni a finom levesekből meg a csülökből.

- Ami van, az is hideg! - huhognak a hazai gasztronómia áldozatai.

- Nem tehetünk róla, kérem szépen, a vendégek nem teszik vissza a fedelet az ételre, ezért kihűl - így a kapitány, majd gyorsan otthagy minket, mert mások is beszálltak volna a panaszdélutánba.

Körülnézek a Tannéban.
A kínálók többsége töküres, alattuk összeégett konzervdobozokban pislákol valami gyúlékony anyag, de minek, hiszen a paprikás lében úszó egy szem csirkecsontnak, vagy a hortobágyi palacsintás badellában szomorkodó paprika-karikának tökmindegy, hogy hideg, avagy sem.

A gyümölcs- vagy desszertpult más helyeken változatos, déligyümölccsel, aszalt csemegékkel: itt bezúdítottak három láda almát, oszt jónapot!


A kézmosóban egy cserebogár agonizált - pár perc múlva békében megmurdelt szegény.

A kaja elkészültéig ajánlott csülök hidegen és fedő nélkül ott várakozott egy a kockás abroszra lepakolt tepsiben.
Már akkor sem lehetett forró, amikor kihozták, hiszen akkor nem rakják az asztalra.

A grillpult körül hármas sorban tolong vagy negyven ember - és ebben a pillanatban átértékelődött az eat all you can fogalom, vagyis nem egyél amennyit tudsz, hanem egyél, amennyit meg tudsz szerezni.

- Másfél órája itt vagyunk és a gyerekek már sírnak, hogy éhesek, menjük a Mekibe - mondja egy anyuka a tömegből, de az arcát nem adja a kijelentéshez, pedig szívesen felvettük volna.

Nekem hamar elegem lesz az egészből, lelépek, úgyis megyünk még valahova.
Ott tudom meg, hogy érkezéskor a sarokig tárt bejáraton bevonuló társaságot az étterem részéről nem fogadta senki, de a pultból rájuk szóltak, hogy csukják be az ajtót, mert huzat van.
A végén csak készpénzzel tudtak fizetni, mert a kártyaolvasó sajnos épp elromlott - milyen érdekes, hogy anno mi is így jártunk, meg a társaság egyik tagja két éve ebédelt a Tannéban, akkor is ez volt a magyarázat, de a határozottabb fellépésükre azonnal megjavult a kártyaolvasó.

 

Nyolc évig volt egy hobbim, hogy járom az éttermeket és megírom a tapasztalataimat.
Voltak akik évekkel az éttermi kalandozások befejezése után is nyilvánosan ujjongtak, hogy de jó, vége a medwe ámokfutásának, mert az ilyen hozzánemértő gasztrobunkók rongálják a magyar vendéglátás színvonalát. Binder Benedek sztárszakács beírta a medwefórumba, hogy ezért nem lesz soha Michelin-csillagunk.

A TANNE tulajdonosa szerint ők 22 éve élnek ebből az étteremből.
Biztos, hogy a gasztrobloggerekben van a hiba?
Vajon a hazai gasztronómiát a laikus tollforgatóktól féltő vendéglátósok ilyenkor hol vannak?

 

 

*  *  *  *

 

álljon itt néhány bejegyzés a medwefórum hőskorából

Murmucka 2002 december
Üdv mindenkinek, különösen Medwe Úrnak, aki ezt a kellemes webooldalt létrehozta, és működteti! (Magamról hirtelen és röviden annyit: minden szakácsmesterségek amatőr de lelkes művelője , és éttermek rendszeres látogatója vagyok) Nos: legutóbbi éttermi élményem Budakeszin, a Tanne Étteremben akadt. Kívül belül kultúráltan kivitelezett, első osztályú hely, udvarias, mi több profi személyzettel, ahogy azt tanítják. Az étterem büfé rendszerű, 3.500 Ft-ért annyit ehetünk amennyi belénk fér. Viszont egy üveg, Bock pincéből származó vörösbor 6.000 Ft..., de van tényleg finom búzasör, előírásszerűen, citrommal felszolgálva. A büfében találtam ( a teljesség igénye nélkül) levesek gyanánt Újházi tyúkhúslevest (külföldinek megteszi, de ínyenc magyarnak már csak négyes alá), tejölös gombalevest (átlagos) és halászlét (a lé kitűnő, a hal kevés és sajna nélkülözi a belsőséget is). Előételként választhatunk Hortobágyi palacsintát (szerintem aznap nem volt jó napja a szakácsnak, mert a töltelék kissé íztelen volt) libatöpörtyűt (finom), spenótos tengeri haltekercset (nem rossz, hogy került bele szálka????). Aztán körülnézve a büféasztalon további ínycsiklandó dolgokat találhatunk: töltöttkáposzta (kivételesen nem lightos, hanem igazi, finom,), sült pulyka, sertés és marhahúsok, disznótoros. Mindenből picit kóstolva, nem csalódtam. A sajttál kb. 10 fél sajttól roskadozott, és volt mellette olivabogyó, kétféle is. a süteményekből, desszertekből már csak a mákosgubára futotta, de az kiválóan sikerült. Az étterem mellékhelyiségei tiszták, kultúráltak. Asztalfoglalás hét vége felé ajánlott. Azt hiszem, aki Budakeszin jár, érdemes benéznie, jól fog lakni, csalódás nélkül!

 

medwe, 2003 január
Ha elkészülne a LEGTÖBBET AJÁNLOTT ÉTTERMEK listája, valószínűleg a Krízia után a Tanne állna a második helyen. Az Indexen olvasható Hova ne menjünk vacsorázni című topikban egy éve egy olyan úriember mérsékelte a lelkesedést, aki elmondása szerint ismerte a Tanne kulisszatitkait, hiszen nem kevés ideig volt ott szakács. Hallottam jót is rosszat is, ezért aztán nagyon kíváncsi voltam, hogy sikerül az Úr 2003. évének első tesztje

Havas januári hétfő. Sokat keresgélünk mert ugyan útbaigazító táblában nincs hiány, a híres objektum egy nagyon eldugott, keskeny és egyirányú mellékutcában van. Saját parkolója a hóbuckák miatt most még szűkebb.

Hárman érkezünk, hárman fogadnak. Elveszik a kabátokat, helyre kísérnek, aztán magunkra hagynak minket. Pincér jön, mitiszunk. Mondjuk. Hozza. Aztán elindulunk felderíteni.

Leszámítva azt, hogy valami baromarcú vendég feldúlta a sajttálat és a személyzet úgy hagyta, nagyon guszta az előétel-választék. Tepertőt kóstolok lilahagymával, aztán három tekercset - ezekről ismeretes, hogy sokkal szebbek mint amennyire finomak - a jércemelles remekmű, a piros aszpikba burkolt halas jó lenne, ha nem lenne szálkás már az aszpik is, a belsőségekből készült tekercs viszont borzasztóan rosszízű, mintha kéthetes darált tepertőbe csomagoltak volna elszáradt májdarabkákat. Az extra péksütemények szépek, finomak, frissek. Találok még sajtgolyókat, ezek is ízletesek. Aztán mégegyszer visszamegyek, mert annyira szép az a kelkáposztafejekkel és répákkal díszített asztal, hogy kell még csipegetni valamit. Sajthasábok és olajbogyó, ami inkább az ételsor végére illene, de nekem most szottyan rá kedvem.

A levesek közül a csirkegulyás az amit ki kell próbálnom, mert nem emlékszem, hogy lett volna valaha szerencsém ilyenhez. Ha tudom, hogy a főételek többsége is csirke, illetve pulyka, akkor biztosan a krémlevest választom.

A grillpultnál folytatom, ahol egy nagyon barátságos fiatalember segítségével roston sült erdei gomba, kapros pulyka és grillezett zöldség kerül a tányéromra. Egyik sem rossz, de valahogy olyan egyformák.
Szörnyű illat - vagy inkább szag - csapja meg az orrom, ahogy leveszem a töltöttkáposzta feliratú badella tetejét. Nem baj, azért megkóstolom. Nem kellett volna. A mellette lévő edényben van a Hortobágyi palacsinta, amit étteremben elvből nem eszem, mivel ideális temetője a maradékoknak, nos az a gyanúm, hogy Budakeszin a töltöttkáposztába is kerül olyasmi, ami előtte sokáig fáradozott a kínálókban. Borzalmas az íze, otthagyom a tányéromon.
A desszertekkel vigasztalódom. A képviselőfánk nagyon gyenge, de van valami érdekes édesség, ami ránézésre olyan mint az aranygaluska, de íze és állaga egy dióval megszórt somlói galuskára emlékeztet. A beigliket és a pozsonyi kifliket kihagyjuk, mert hol van már a karácsony, de finom a gesztenyegolyó és a háromféle öntettel szervírozott meggyespite.

Közben muszáj megkérdezni, hogy a koktélbár oldalára felírt "girls: 5000 Ft/h" szöveg pontosan mit is takar. A mixer elmondja, hogy ez az ő poénja, de ha lányok társaságát áhítom, menjek ki a bárba, ott vannak.

Fizetéskot meglepetés: választhattunk volna étlapról is, továbbá a mindenütt hatalmas betűkkel szereplő árral szemben 2500 Ft-ot számláznak fejenként. Érdeklődésünkre a leányka határozottan kijelenti: ez az ünnepi asztal volt (két héttel az ünnepek után! - ami végülis magyarázat a töltöttkáposzta minőségére) és ez ennyibe kerül. Kérdésünkre, hogy ez hol van feltüntetve, csak vonogatja a vállát.

Nos nem voltunk elragadtatva a Tannétól ebéd közben sem. A túlszámlázás pedig teljesen elrontotta az összképet.

Mackó úr 2003 január
Elcsábítva és elhagyatva
Ezzel a romantikusan nyavalygó alcímmel mégsem írhatok éttermi beszámolót, férfiúi büszkeségem sem engedné! No meg aludtam is rá egyet, és magam elé idézhettem, hogy a hűtlenül búcsút intő hölgyek annak idején mindíg szenteltek kellő időt elmagyarázni, miért az én hibáim vezettek a keserű élményhez, ezért most a magyarázatot meg sem várva, elébe megyek a dolgoknak, hol vétettem?
A neten, Eszem-iszom címszó alatt találtam meg a budakeszi éttermet, melynek ismerőseim körében jó híre volt, honlapján pedig "fínom ételek, elegáns kiszolgálás,... vadételek, Európa hires konyháinak specialitásai, tenger gyümölcsei..." fokozták érdeklődésemet.

Telefonon érdeklődtem a nyitvatartásról, és bízva abban, hogy néhány barátomat is kalandra csábíthatom, egyből asztalt is foglaltam. A telefon másik végén megszólaló hölgy hangja azonnal rabul ejtett: barátian kedves, bársonyosan símogató, anyám, kedvesem, gyermekem szólt a hanggal.
Feltűnő lett volna, ha már reggel kilenckor beállítok ebédelni... ő is, mintha már ismerne régről, nem bízva szavaimban, fél órával későbbre tette a foglalást.

Végül is szerencsésen megérkeztünk, a bejáratnál nagy sürgés forgás, kedves fogadtatás, kabátolás, majd egy étekfogó asztalhoz vezet.
Mindez olyan gyorsan, hogy körülnézni sincs időnk, annyit azért észreveszünk, hogy nem a hagyományos éttermi kiszolgálást, hanem az egyre divatosabb(?) büféasztal-rendszert szolgálja a berendezés.
Még nem ülünk, amikor itallal kínálnak, de majd elfogy az első kör ital, és még nem kérdezi pincérünk, hogy mi járatban vagyunk itt, a világ végén,. ahol a madár se...?

Legalább van időnk körülnézni: izlésesen bútorozott-dekorált étterem, a szilveszteri díszítés kicsit túlzottnak tűnik. Később látjuk, hogy két másik terem is van, a kerthelyiség nem üzemel, de még így is többféle kínálattal csalogatják a vendéget.( rendezett, tiszta és hygienikus mosdójuk is elnyerte tetszésemet.)

Hogy így magunkra maradtunk, nem látszott más kiút, mint nekiindulni és levadászni a büféasztalról a nekünk tetsző csemegéket: egy rövid szemle után libatepertővel, csirkemell-pástétommal és saját zsírjában sült kacsamájjal indítottam: a tepertő kiváló, a pástétom jó ízű, de színtelen-szagtalan massza, talán a szilveszteri asztalról mentették meg, a szegény kacsa meg sokat disznókodhatott fiatal korában - ahogy a zsírját elnéztem: én is csinálok ilyen vendégvárót, az őzgerinc formába dermesztett elegy vagy hat zsírosdeszkára való zsírt tartalmazott két kis morzsa májhoz!

Ezen túljutottam, jöhet a leves, a választék csirkegulyás, Újházy csirkeleves, tárkonyos csirkeleves, Jókai csirkeleves, póréhagymakrém csirkeleves ( lehet, hogy a két utolsóra nem jól emlékszem?), végül a tárkonyos ragut választottam, a barátaim dícsérték a többit is.
Alapvető gondom a csésze-levesekkel (levesmániás vagyok!), hogy egy tartalmasabb levesből nem fér annyi a csészébe, hogy a beltartalomból, meg a léből is jusson elég.
Ezt érzik a szakácsok is, általában kicsit sűrűbbre főzik ezeket a leveseket, hogy az önkiszolgáló vendég ne ehesse ki a leves javát... aztán ha ez az elegy a várakozás során még besűrűsödik, hát legfeljebb főzelék lesz. Ahogy mondtam, a levesem valóban jóízű volt, volt benne minden, ami kell - meg ami nem: csirke helyett pulyka, biztos, hogy itt gnocchi a célszerű levesbetét?
Vagy csak belekeveredett valahonnan?
Élvezetemet a csorba csésze sem növelte!

Sebaj, jöhet végre az EVÉS, ha eddig csak csemegéztünk - és ekkor jöttem rá, hogy nincs mit enni! Nem ártottak meg az eddigiek, nem is ittam sokat, a kinálat a tálalószakácsnál: pirított gomba, pirított kacsamáj, pirított zöldség, sült csirkecomb, sült pulykacomb, grillezett tarja egymással vetekedőn száraz-feketére pirítva, nehéz a választás azon az alapon, hogy melyikre támad gusztusom! tepsis burgonya - gusztusos és igencsak fínom - vöröskáposzta, a chavingekben meg hortobágyi palacsinta, töltött káposzta, sertéspörkölt, galuska, zöldséges rízs, petrezselymes krumpli: bőségesnek tűnik - első látásra, ha az ember enni szeretne, mégis szűkös, mert - figyelemmel a forgalomra, egy nagyobb és egy kisebb csoport, három-négy asztalnyi egyéb vendég, vélhetően pang a büféasztal, a melegentartókból biztonsággal legfeljebb a köretek és a pörkölt ajánlható, a galuska nagyon hajaz a mirelitre, a petrezselymes burgonya még várja, hogy megszórják zölddel, talán a rízs az igazi egyedül.

Végül is kóstoltam a tarját, valóban száraz és égett volt, a pulykacombot, ami nagyon jól sikerült, a tepsis burgonyát, amiből megint vennék, a rízst, ami felejthető.

Bőséges volt viszont a salátaasztal kínálata:10-16 féle, ízben, állagban különböző és frissnek tűnő fínomságok kínálták magukat: volt szerencsém a céklát és a tzatzikit kipróbálni, mindenkinek meleg szívvel ajánlom!
Nyomatéknak jöhetett egy kis sajt, a házi készítésű fűszeres sajtgolyók igazán fínomak!
Befejezésnek pedig édesség és kávé:az édesség-kínálat majdnem olyan, mintha cukrászdába jöttünk volna, minden friss, gusztusos, gesztenyés golyó, valami somlói és profiterole-átérzés és meggyes pite bánta mohóságomat, én nem bántam semmit.
A kávénak kicsit termosz-íze volt.

Jóllakva de mégis hiányérzettel, elégedetlenül készültünk a búcsúzásra: nem ezt ígérték a neten - talán az elegáns kiszolgálás volt maradéktalan, a konyhával sem volt olyan nagy bajunk:ahogy a szakács elkészítette az egyes ételeket, az jó lett volna, szívvel, szekértelemmel általában nem volt hiba, az meg főnöki döntés lehet, hogy miből készítsen, mennyit, és azt meddig tartsa az asztalon... a főnök tudja...

Fizetéskor ért az első valóban kellemetlen meglepetés: befelé menet olyan gyorsan történt minden, hogy nem böngészhettünk végig tenyérnyi szórólapokat, ruhatár oldalfalára ragasztott tacepaókat:ünnepi büféasztalról ettünk - kb.30%-al drágábban az eredetinél-!
Hát ez legfeljebb nekik lehetett ünnep: ismét megszabadultak a karácsonyi maradékok egy részétől.

Egyébként a büfé-rendszerükről sem írásban, sem élőszóban nem kaptunk semmi tájékoztatást! Belátom bűnömet, nekem kellett volna kérdeznem, de nem azt, hogy van-e étlapjuk is, vagy csak a büféebéd: amikor megláttam az étlapot, majd sírva fakadtam: egy kincsesbánya, ott sorjáztak mindazok az étkek, amiért idejöttünk!
Látva bánatomat, álmaim asszonya azzal mentette a helyzetet, hogy hát az ő vendégeik ide a büféasztal miatt jönnek!
Hihetetlen!
Ha az étlap kínálatát azzal a tudással és szívvel készítik el, ahogy a büféasztal némelik fogása készült, nem lehet ember, aki a mennyiséget, a féktelen zabálás lehetőségét választja...
Könny szökött a szemembe arra a búcsúszóra, hogy visszavárnak!
Hát van még remény?
Talán... majd ha ezt már kihevertem!

 

 

 

Murmucka 2003 január 18
Kedves Mackó Úr! Pár héttel ezelőtt én is írtam, talán az éttermi tesztekben a Tanne-ről. Nagyon sok mindenben egyet értek Veled, de nálam az összkép sokkal jobbra sikerült. Talán azért, mert karácsony előtt voltam, kicsit talán jobban készültek az ünnepekre, és akkor ráadásul a hely szinte dugig volt! Másrészt: bíztatlak, térj ide vissza máskor is, ahogy búcsúzóban kérték tőled, több alkalmat összevetve biztosan nem fogsz csalódni. Én évente úgy 3-4 alkalommal fordulok meg itt, az összkép még mindíg jó. Egy kérdésben viszont maradéktalanul egyet értünk: az árak....., nos az biz'lehetne szolídabb is!


Mackó úr 2003 január 20
Kedves Murmucka!
Elárulom, a Te beszámolód hatására látogattuk meg a Tanne-éttermet. Elárulom még azt is, hogy csak magamat hibáztathatom, nem figyeltem minden részletre, említetted a büféasztalt is -ez valahogy kimaradt. Eleve idegenkedem a büféasztalos ebédektől-vacsoráktól, ellenérzésemet fogadásokon, éttermekben gyűjtöttem sok év alatt. Kevés kivétellel szegényesnek sőt snassznak tartom a kínálatot, csirkehús csirkével, az pedig külön bosszant, ha a büféasztalokat nem tartja karban a személyzet:végletekig higított levesek, elszáradt hússzeletek, széttúrt tálak, köretek! Nem mondom, hogy nem láttam még kifogástalan büféasztalt, de nagyon ritkán! Ne haragudj, ha rontom a kedvedet, hidd el, nincs bennem rosszakarat és ha a Tannéban jól érzed magad - lehet, hogy mint törzsvendég eleve más elbírálásban részesülsz -, kívánom, hogy még nagyon sokszor hasonlóan jól sikerüljön ottani látogatásod! Egyébként nem mondom, hogy én soha...! Sokatígérő étlapjukat nem tudom elfelejteni, csak erőt kell gyűjtenem - és kicsit felejtenem! üdv, Mackó Úr

Murmucka 2003 január 21
Kedves Mackó úr! Természetesen semmi probléma, hisz nincs miért haragudnom. Megértelek, ha a büféasztalos helyekkel nem vagy megelégedve, döntő többségükkel én sem. A kofogástalan, hát, az meg valóban mint a fehér holló.

gladiátor 2003 január 27
Sziasztok!
Nagyon sok dologban egyetértek medwevel. A Tanne étteremben töbször jártam és tényleg ingadozik a minőség. Azonban szerintem egy vigyorgó fejet érdemelne az egy szomorú helyett.Szintén szubjektív vélemény. A Mongol,Kakas nálam is három vigyorgó fejes.

medwe 2003 január 27
Kedves Gladiátor!
Egy sárga szmájlit kapott volna a Tanne, ha nem vágnak át minket a végén.
Tipikus esete volt annak a biznisznek, amin - bár 3*550 Ft-tal nagyobb bevételt csináltak rajtunk, mégis mindannyian vesztettünk.
Mi egy jó élményt, ők jónéhány vendéget. És nem csak azért, mert megírtuk a tapasztalatainkat.

Varga Zoltán - 2003 január 29
Romlott a Tanne, nem is keveset. 1-2 éve még szerettünk odajárni, ma már inkább elkerüljük. Vagy elbízták magukat és ezért megy a minőség szemben az árakkal, vagy valami komolyabb gond van náluk. Kár értük, mert egy jó hellyel kevesebb.

Murmucka 2003 január 29
Kedves hozzászólók!
Látom, szép nagy vitét sikerült kavarnom a Tanne étteremről szóló beszámolómmal. Az eset kapcsán a véleményem a következő: Az interneten nagyon sok topicot, fórumöt olvasok éttermekről. Néha sikerül egy napon teljesen szöges ellentétben álló véleményeket is olvasno, hogy csak egy példát említsek: medwe Úr kontra Figyelőnet étterem fóruma a Sir Lancelotról. Én azt gondolom, (sajnos) tényleg nem mindegy, melyik nap, melyik órában látogatunk meg egy vendéglátóipari egységet. Igaz persze, vannak konstansan rossz helyek, de vannak olyanok is, amelyek egyik nap jók, másnap meg, ki tudja miért vesztenek színvonalukból. Tudnék sosrolni...:) De, hogy mégegy példát említsek, ilyen a Cascade étterem. Én onnan még csak elégewdetten távoztam, több ismerősöm is, és úgy emléxem medwe Úr is meg kevésbé. Nos, ilyen lehet a Tanne is, ahová idestova úgy 5-6 éve rendszeresen járok, és még nem sikerült rosasz napjukat kifognom. Lehet, szerencsém van...:) Szóval, a hozzászólásom lényege: szerencse, és szubjektivitás, ez a két alapelem egy étteremtesztnél, gondolom. Üdv mindenkinek, és köszönöm a hozzászólásokat!


medwe 2003 január 27
Nem jól tetszik emlékezni, ami a Cascade éttermet illeti. Én onnan még sehogy sem távoztam, mivel még nem jártam ott. Hogy a tesztelés lényege micsoda, azt több helyen leírtam. Való igaz, hogy vannak jobb és rosszabb napok (Arany Mókus), van ami az egyik embernek tetszik és a másiknak nem (Wittmanék rosszul érzik magukat a barokkos környezetben, medwe nem), van aki szereti a zsíros-fűszeres ételeket, mások nem, azt viszont kötve hiszem, hogy bárki szereti, amikor 1950 Ft helyett 2500 Ft-ot fizettetnek vele. Ez az egy objektív tény, és ez az ami miatt a Tanne feketepontot kapott. Szubjektíve.

 

 

  alvaro 2003 január 30
Hiánytalanul egyetértek az előttem szólóval. Értetlenül állok egyébként a büféasztalos vendéglátás viszonylagos sikere előtt, hisz épp a leglényeg vész el benne: a reménykedéssel átitatott, izgalmi fantáziát röptető várakozás az áhított fogásra, melyet a pincér hivatott asztalunkra varázsolni. Ilyen büféasztalhoz juthatok tulajdonképp kényelmesebben is, ha - pikpak bevásárolván - otthon kinyitom a hűtőszekrényt. Az oly sokak által kedvelt, s szakadatlan tele lévő Mongolian kapott két esélyt tőlünk, s mindkétszer csúfosan megbukott - minden kategóriában. Most már csak azt kérdem: ha a kedves hozzászólók időt, pénzt nem kímélve elfáradnak Budakeszire, miért nem mindjárt a Vadaspark vendéglőjébe tartanak, mely őnekik mennyei szarvascombot, vagy vaddisznósültet a hajtók módjára, esetleg őzikét Sztroganoff módon kínál?

 

 

TETSZETT?
itt nyomja meg
undefined

A bejegyzés trackback címe:

https://medwe.blog.hu/api/trackback/id/tr564491376

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

klorofil 2012.05.06. 16:25:17

Sikerült megragadnotok a lényeget, amiért én semmi pénzért nem tenném be a lában még egyszer a szóban forgó műintézménybe.
Egyébként sajnálhatjátok, hogy kihagytátátok Dieter Bohlen üzlettársát, a hasitasis agrárvállalkozóba oltott Santiago Segurát (ugye megvan a karakter?). Na, majd legközelebb!

bikmakk · http://srbija.blog.hu 2012.05.06. 17:08:04

A svédasztal kifejezés az "órákig ott rohad" szinonimája Magyarországon. Súlyosbítva azzal, hogy a gyerekszobával nem rendelkező vendégek még össze is turkálják.

bunk0 2012.05.06. 17:29:03

Az a konzervdobozban égő valami mégis miafasz akar lenni???

Ilyen tényleg létezik? És HACCP kompatibilis?

eszem-faszom megáll

zum trucc 2012.05.06. 17:29:37

Rossz a Tanne híre, ezek szerint indokoltan

mizie 2012.05.06. 17:36:00

Svédasztalos helyeknek CSAK ÉS KIZÁRÓLAG akkor van értelme ha MINDEN étel kiváló minőségű és változatos.

Ha valahol csülköt, pörköltet meg hortobágyit adnak svédasztalon akkor onnan menekülni kell.

Kun András 2012.05.06. 18:22:10

2012.04.09-én, húsvéthétfőn voltunk utoljára a Tannéban. A halászlé finom volt, a többi étel inkább "nem rossz" kategória. Nejem szerint a desszertválaszték kicsi, de ez (is) szubjektív. Az viszont nem, hogy hideg volt az étteremben. Legutóbb 2009 december 31-én jártam ott és akkor is fáztunk. Azt mondták elromlott a fűtés. Nem gondoltam volna, hogy 3 év nem elég arra, hogy megcsinálják. Azt hiszem ez volt az utolsó alkalom, hogy ott ka

bandigyerek 2012.05.06. 18:28:55

megélnek, mert igény van rá, sokaknak az a vasárnapi éttermi ebéd, hogy kétezerért betegre zabálom magam mindegy mivel, mert akkor jól jártam.Ez nem (csak) a vendéglátóst minősíti ugye..Bár Miskolcon a halásztanyán a vasárnap déli büféasztalról sorban visszaköszön az egész heti csumi... az már azért gáz...

bolondanya 2012.05.06. 19:07:36

Hááát...
pénteken mi egy hangyányival jobban jártunk.
De - nem akarván megbántani nővéremet -, nekem is megvolt a véleményem.
Egy kifejezetten nívótlan, ciki étterem.
Nulla kínálat, rossz állagú, ízű ételekkel.
Szerintem kifejezetten ciki hely.

Viszont ott legalább nem csesztek le elénk egy műanyag palackos (1,5l) ásványvizet, mint a Márvány Menyasszonyban születésnapi ebéden. Azt még a 11 éves gyerek is megjegyezte, hogy rém kínos volt.
Amit én ajánlanék viszont az a Gozsdu udvarban a Jiddishe Mamma étterem.
Kicsit olaszos, kicsit zsidó ételek. Jó ízű, állagú, szerintem még meg is fizethető.
Igaz, nem "Eat as much as You can", de jól is lakik az ember, a tulaj pedig egy kedves régi motoros.

Éhes_ló 2012.05.06. 19:18:41

Szerintem jól csinálják.
Ha mindezen negatív tapasztalat ellenére még mindig van ennyi veréb erre a potyadékra, ennyi pénzért, akkor addig kell nekik odapotyogtatni, amíg csak zabálják.
Sőt.
El is veretném őket, de - mivel ők erre vevők mindenek felett - még akkor is özönlenének, mint a takonyba és a madaras verziójába és döntenék a lét a potyadékért amit ezek után kapnának.

A tannés főnökök tudják a tutit, szemben a postolóval.
Ők kaszálnak, a postoló meg írogat.
A verebek meg csak jönnek, és jönnek és jönnek....

bolondanya 2012.05.06. 19:26:05

@Éhes_ló:
én életemben először (és utoljára is) jártam a tannéban, MEGHÍVÁSRA!

Nővéremnek meg ajánlotta valaki, mi vakon mentünk oda.

Éhes_ló 2012.05.06. 19:29:53

@bolondanya: nem vádoltalak meg semmivel.
Véletlenül repültetek rá, de dugig volt, mint írtad, és valakik előttetek már lepusztították a potyadékkínálatot...

Anti Anyag (törölt) 2012.05.06. 20:03:00

Valamikor végigjártam az ilyen helyeket, de egyik igénytelenebb mint a másik, a jobbaknál is megestek olyan hibák, ami egyértelműen lehúzás.

Ma már kerülöm ezeket, ha jót akarok enni és nem otthon, van pár étterem, ahol tuti a kaja étlapról.

Pedig úgy látom, terjed, sajnos ők is rákényszerülnek a költségcsökkentésre, de ezek a svédasztalos dolgok nem ínyenceknek valók, hanem a többieknek

Ahol jók ezek azok a szállodák, persze nem ezeken az árakon.

a halál kamionja mindenkit elgázol 2012.05.06. 20:25:28

@bolondanya: mit vártál 2000ért zsidó, szarvasgombás bélszínt ???

juventus04 2012.05.06. 20:27:34

Büdös máj, méteres hajszál a kajában, csapvíz pohárban felszolgálva ásványvíz helyett: ez a Tanne.. Pár napja sikerült egy életre megszabadulniuk tőlünk :)

az igazi medwe · http://medwe.blog.hu 2012.05.06. 20:35:25

@a halál kamionja mindenkit elgázol: ugyan nem nekem szóltál be, de engedj meg két megjegyzést.
1. A cech nem 2000, hanem 4000 Ft, az is korlátozott időtartamra.
2. már régebben felfigyeltem az ízléstelen beszólásaidra, amikből soha nem maradt ki a zsidózás.

Nem szoktam moderálni és kitiltani, de veled kivételt teszek: keress másik homokozót.

Anti Anyag (törölt) 2012.05.06. 20:48:05

@juventus04: Nálunk a sarki étteremben már azért lehúzhatná a tulaj a rolót, ha a rántott máj kemény, vagy a panír nem ropogós. Na és persze tavasztól őszig nincs fejes saláta.

Igaz, felénk turista max. akkor van, ha rossz BKV járműre száll és jó sokáig megy is.

Snowboarder88 2012.05.06. 20:52:59

Eccer régen meghívtak oda, merthogy a tulaj (nem tudom hogy a régi vagy az új) valami ismerőse volt az ünnepeltnek. Akkor nem tünt fel semmi. Néhány hét múlva visszamentünk mint "ismerősök". Kár volt ! Azt se tudták ki vagyunk - de ez még hagyján... A választott halászlében egy öt centis halfarok úszkált, hideg volt a leve és zsíros mint egy körömpörkölt.. Ezek után úgy átvertek minket a cehhel is, hogy egy életre elment a kedvünk tőle.. Összegzés: messze van, udvariatlanok és szar a kaja, ráadásul drága !

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2012.05.06. 23:04:45

Én 20 km-re lakom a Tanne-tól. 21 éve élek itt.

Beköltözésem utáni harmadnap a szomszéd óva intett a helytől.

Még másik négy utcabeli is azt tanácsolta, ne menjek oda.

negondolkozz!majdénmegmondom! 2012.05.06. 23:20:14

@bolondanya: Az jó hely lehet. A legközelebbi Jobbikos bankettet ott tartjuk a Jiddishe Mammában! Köszi az ötletet.
@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: 20 km-re? Ügyes gyerek vagy...

:)

Advanced Flight 2012.05.06. 23:21:06

Megnéztem az étterem honlapját: az a vicc, hogy még az általuk feltöltött kajafotókon is iszonyat gusztustalanul néznek ki az ételek :-)
Egyébként ilyen svédasztalos helyre normális ízlésű ember nem jár, mert a mennyiség mindig a minőség rovására megy.

Kelly és a szexi dög 2012.05.07. 00:35:04

Sajnos a tulaj válóperének ez lett a hozadéka - régen jó hely volt...

Tanúsító · http://enta.blog.hu 2012.05.07. 06:40:39

@az igazi medwe: Időszerű volt!
-most törheti a fejét új nicken...

kicsibuta 2012.05.07. 07:26:46

@Anti Anyag:
> Ahol jók ezek azok a szállodák, persze nem ezeken az árakon.
Rengeteg olyan szállodában megfordultam, ahol svédasztalos reggelit adtak. Ha nem nagyon van magyar vendégük, akkor van esély rá, hogy ne háborogjon a gyomrom, amikor választani próbálok. Hazánk derék fiai-lányai iszonyúan szétdúlják a kaját.
Ami viszont még a nagyobb, hálózati hotelekben is előfordul: nemigen van hús-, illetve tojásmentes étel. Néha sikerül kockasajtot vagy körözöttet találnom, ilyenkor nagyon örülök. :) Nem vagyok vega, viszont allergiás vagyok a tojásra, és reggel nemigen tudok húsfélét enni. (Tudom: egyéni szociális probléma.) Ami viszont tetszik: a nagyobb helyeken bő a választék gyümölcslevekből. Mivel nemigen szeretem az édes ízeket, ilyenkor szívesen iszom paradicsomlét. Nem tudom, ki írta a "termoszízű" kávét, de egyetértek: ilyen helyeken nagyon érződik ez az íz.

ellenszenves 2012.05.07. 08:17:38

Éveken keresztül jártunk a Tannéba. Mindig jól éreztük magunkat, mindig figyelmes volt a kiszolgálás és mindig finom volt az étel. Mindig tele volt - azok a vendéke biztos nem olvassák a blogokat, a szemetek!! -, még hétköznap is többen voltak, mint egy átlag pesti belvárosi "futtatott" étteremben. És nem, nem voltunk igénytelenek akik moslékon éltek eleddig és most beszabadultak egy eszcájgos, terítős helyre ahol végre nem vájunál eszünk. Szóval nem értem a blogírót. Az jut eszembe, hogy az egyszeri ragtapaszos, szemüveges kis hülye gyerek szokta utálni a lányokat, amiért megbántották, mert nem álltak vele szóba áltsuliban. Szóval vmi mélyen gyökerező porbléma lehet itt...

Cclc 2012.05.07. 09:04:04

@ellenszenves: Soha nem felejtem el az arcát a tulajnak. Meglátogatott a fertőző osztályon, ahol a náluk kapott ételmérgezés miatt feküdtem. Nem vigasztalt, hogy főszezonban két hétre bezárta az ANTSZ az éttermet, miután alapvető tisztasági problémákkal szembesültek, s tucatnyian kaptak rajtam kívül ott fertőzést, mintahogy az sem, hogy vigaszul meghívott az étterembe ismét :-( Nem kívánom senkinek azt az egy hetet, csak tanácsolom kereülje el a helyet...

klorofil 2012.05.07. 09:07:34

"Szóval vmi mélyen gyökerező porbléma lehet itt..."

Mármint nálad?

preston 2012.05.07. 09:21:55

@ellenszenves: a kikelet, a balázs és a tanne egy kézben lehetett ugy 10 éve, a kikelet igényesebb volt, a balázsban salátával együtt melegitették mikron a kifogásult ételt a tanne állandó és jó közepes volt, valamikor sok-sok vendéggel. mi oda vittük kelet europai üzleti partnereineket , magunk is ettünk időnként egy nagyot, de mára: a kikelet bezárt, a balázs bezárt és leégett és a tanne - hát erre inkább nem keresek jelzőket.

klorofil 2012.05.07. 09:55:22

@preston:
A tanne is leégett már egyszer, amikor nem volt más kiút.

serpico 2012.05.07. 10:19:06

Azért nem kéne csodálkozni ha all you can eat típusú étteremben szar a kaja meg a kiszolgálás meg minden. Olcsót akarsz olcsót kapsz. Szerinted miért kell
a harmadát fizetned a kajának egy ilyen helyen???

- Azéé, mer azé, mer a Mosselen-ben átvernek! - mondanád (!?)
Már megbocsáss de nem.
Hányszor kell még elmagyarázni, hogy NINCS INGYEN EBÉÉÉD!!! Ha ingyé van az nem ebéd hanem SZAR!

preston 2012.05.07. 10:44:12

@serpico: nem értek veled egyet. Kb ötezerért a trofeában egészen jót lehet enni. Tizért meg egy sor szállodában adnak izletes és inyenc kaját. Ez nem ingyen van, persze, de olcsóbb, mintha sok fogást rendelnél. Ez normális, mert sokan keveset esznek, a büféaztalról sem vesznek el többet, mint egy-két fél fogás. Azért sincs igazad, mert nem vagyunk egyformák és a napi kifőzde vagy üzemi kajálda vagy hideg étel után sokaknak nagy élmény egy valamikori tanne büféasztal, esetleg a társaságból van akinek a mennyiség is számit .
Ennek ellenére a mai tannét senkinek nem ajánlom.

serpico 2012.05.07. 10:54:23

@preston: reláció analízis: D válasz, mindkettő igaz de nincs oksági kapcsolat. Én nem arról beszélek hogy kinek milyen az ízlése (az ízlés nem egzakt kategória). Én arról beszélek hogy ha a kenyér 100ft de valaki harmincért adja - akkor csak a hülye örül annak hogy kétpofára eszi és milyen jól járt, mert csak 30 ft. Baromira nem járt jól mert nem a 100ft-os kenyeret eszi hanem annak kéthetes maradékát.
Ezek gazdasági egységek - ha valamit a harmadáért adnának mint amennyi baromi gyorsan lehúzhatnák a rolót. De nem húzzák le a rolót - ergo barátkozz meg a gondolattal hogy ez a mennyiség BIZONYOSAN a minőség rovására megy.

preston 2012.05.07. 12:54:16

@serpico: biztos igazad van. van, ahol a bufé húzóerő és biztos többet ér, mint az ára. pld egy jó spanyol vagy német szállodában. mivel sokat utazom, a magyar négycsillagos hotel ismertetője és valósága nagyon szórakoztat: mediterán konyhakülönlegességek. aztán figyelheted, hogyan váltanak formát az ételek. párolt hal >hal aszpikban>végső stádium:darálva aszpikos halas tekercs belsejében.
vagy a nagy tál bundás kenyér is tetszik. és a szép emlék: egy km hosszú asztal, csak omlettből volt sonkas, kromplis, zoldséges, spenotos, lágy tojás((!) kemény tojás és persze a végén vagy tizféle igazi tortaköltemény, novényi zsiradék nélkül.
de elragadott a fantázia, gondoljunk a minapi tanne bufére és máris igazad van

beosztott 2012.05.14. 19:15:38

Élvezettel olvastam a Medve észrevételeit, mellyel teljes mértékkel egyet értek! Már csak azért is mert szerencsétlenségemre dolgoztam ott, és ismerem a másik oldalát is. Dieter Bohlen az nem más mint a Szöllősi Misike!! Emberileg, és vezetőileg is eléggé gázos! (Nekem 2havi béremmel maradt el, és örültem, hogy megtudtam szabadulni tőle!) Való igaz, hogy amikor én ott voltam, minden reggel a szivárványszínű húsokat mostuk ecetes vízzel, majd gyorsan a pácba kellet rakni!! Égett a képemről a bőr. mikor a gyerekek, terhesanyák ették azt az ételt!! Nem csodálom, hogy megbetegedtek az emberek! Az anyák napi "megemlékezés" után érdekes mód vasárnap (2012. 05. 13-án) a BLIKK 34. oldalán Fásy úr nevét adta, hogy mijen jó a TANNE! Talán ő nem abból kapott mint a posztoló! Esetleg pénzért próbált Misike ellenpropagandát csinálni?

wowerman 2013.02.19. 00:55:44

nem tudom miért járna bárki is ilyen étterembe. nekem az "all you can eat" csak a wasabiban működik. És ahogy medwe mondta, tényleg snassz a kínálat. Ennél még a párom nagymamája is jobb kajákat csinál vasárnap délben, többet is, és ingyen van (nekem..). Egyébként ha szóbakerült a Sir Lancelot, nekem azért nem jött be mert végülis ott is "csak" sült húsok voltak körettel és savanyúval. Ha étterembe megyek, akkor már kulináris élményt szeretnék, gombás szarvashúst vörösboros barnamártással, és ne sült csirkér meg tarját.
süti beállítások módosítása