Hol ebédelünk? - kérdezte kedves barátom, aki a hármas pályán úszott.
Én a négyesen és két dolog járt a fejemben.
Hogy ne csapjak többet huszonhét tempónál, meg hogy de jó is a lazac.

- Szerintem ne menjünk étterembe - így én, miután kijött a huszonhét tempó - támadt egy ötletem. Vegyünk lazacot és percek alatt megcsinálom, ihletem van.

Ezeket vettük kettőnknek:

60 deka friss lazacfilé
2 mangó
1 kisebb ananász
2 nagy fej vöröshagyma
1 kisebb fej fokhagyma
1 darabka gyömbér
doboz Uncle Ben's basmati rizs
palack Cserszegi fűszeres

1. behűtöttem a bort, feltettem a rizst

2. Megnyúztam a lazacot, sóztam borsoztam

3. felaprítottam a hagymát, megpucoltattam a mangót, az ananászt, a gyömbért és a fokhagymát,

4. serpenyőben olívaolajat hevítettem, megpirítottam a hajszálvékonyra szeletelt fokhagymát és gyömbért, majd rászórtam a hagymát és párolni kezdtem

5. amikor üveges lett, rádobtam a felkockázott gyümölcsöt, a két mangót és az ananász felét, pirítani kezdtem, kicsit megsóztam, majd amikor láttam, hogy nem engedi a levét, rálocsoltam egy kis cserszegi fűszerest és lefedtem, hadd párolódjon a födő alatt

6. rájöttem, hogy ebben a konyhában nincs  botmixer, így elhatároztam, hogy a gyümölcsökből nem mártás, hanem ragu lesz a halon. Chutney-féle.

7. a gyümölcsös serpenyőbe újból olaj került, amin 2-2 perc alatt megsütöttem a lazac mindkét oldalát.
Úgy szeretem, ha egy kicsit leves marad belül.

8. tálaltam, közben a lazacra frissen őrölt bors került

 

9. megállapítottam, hogy ez a cserszegi fűszeres jól ment a silóhoz, kár hogy olyan hamar elfogyott.
Minden.

Viszont nem tartott tovább egy bő félóránál az egész.

 

A bejegyzés trackback címe:

http://medwe.blog.hu/api/trackback/id/tr134544506

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Tanúsító · http://enta.blog.hu 2012.05.26. 19:34:18

Biztosan finom volt, nekem kicsit sápadtnak tűnik: egy kevés, apróra vágott csili, vagy piros kaliforniai, kápia tán dobott volna rajta...
Tudom, a kibicnek semmi sem drága, és Medwe biztosan utál minden paprikát.

az igazi medwe · http://medwe.blog.hu 2012.06.01. 11:20:47

@Tanúsító: teljesen egyetértek, lehetett volna szebb és csíphetett volna jobban.
Ennyi időnk volt.
De majd legközelebb.
:-)

TH 2012.06.03. 19:45:59

@az igazi medwe: Nekem így sápadtan is tetszik, meg jól is hangzik a leírás alapján. :)

hittheroadjack 2012.07.10. 22:44:56

jó is volt !

Később otthon meg is próbáltam leutánozni a receptet, de egyszerűsége ellenére sem sikerült finomra. Legközelebb a mártásos verzióval próbálom meg, és nem felejtem ki a bort belőle.