Joe Murányi

Ahogy sok fontos zenészt, úgy Joe Murányit is a Benkó Dixieland hozta Magyarországra. Először a Louis Armstrong emlékkoncerten láttam őt 1996-ban, utána szerencsére egyre sűrűbben jött Budapestre muzsikálni.

Joe Murányi Louis Armstrong utolsó zenekarának volt a klarinétosa, Amerikába vándorolt magyar szülők gyerekeként már odakint látta meg a napvilágot és ahhoz képest, hogy gyerekkorában otthon még magyarul beszéltek, a hazai koncertjein már kedvesen törte a magyart, ahogy ő maga fogalmazott egy interjúban "sokat vicceskedem a magyartudásommal".

Épp ezzel a sajátos konferálással tudta nagyon


Gerényi Gábor

Aki egy kicsit is ismerős a régi internettós illetve indexes ügyekben, annak Wágner urat nem szükséges bemutatni.
Valamikor 10 éve segítséget kértem a mi Wágnerünktől, aki visszakérdezett, hogy miért nem fordulok a Gégéhez?

-  A BéBé ugye a Brigitte Bardot, a CéCé a Claudia Cardinale, a DéDé a Daniel Defoe, de ki az a GéGé? 

- Hát a Gerényi Gábor! - válaszolt a cibervilág legeredetibb arca.

Fordultam a Gégéhez, a Gégé pedig segített, nem csak akkor, hanem azóta is számtalanszor, pedig nem voltam se kutyája, se macskája, se medwéje.
Volt idő, amikor kicsit nehezen igazodtam el az elektronikus média legújabb útvesztőiben és Gégének hála, sikerült.
Gégé néhány rövid, de velős beszélgetés során korszerűsítette a médiaismereteimet, aminek következtében megkíméltem magam és a cégem legalább három rossz befektetéstől, továbbá van egy olyan projectem, amiben teljesen az ő, a korunkat megelőző iránymutatására hagyatkoztam annak ellenére, hogy maradi, de a kockázatot szerető ember lévén egyetlen szavát sem hittem el - és maradéktalanul bevált.

Gégé már önálló szócikk a Wikipédiában és a Médiapédiában is, ám amikor ma délelőtt a blogjában jelentette, hogy az utolsó alapítóként elhagyja az Index.hu-t, mégis voltak olyanok, akik megkérték: talán mutatkozna be.
Megtette, mert ő nagyvonalúan képes kezelni a troll ostobaságát is.
A trollét, aki olyan vehemenciával bizonygatja,  hogy nem érdekli sem a szar index, sem Gégé blogja, amivel össze lehetne ütni egy közepes honlapot is.

Gégé megígérte, hogy a közeljövőben a blogján sorozatot indít az elmúlt 14 év legérdekesebb eseményeiből.


Gégé!
Én eddig is sokat tanultam Tőled, így kíváncsian várom a tapaszatalaidat, amit meg eddig kaptam, azért ezúton is köszönet!

 

süti beállítások módosítása