7.jpgEzüstfenyő, Hotel Gold, Telkibánya

A legutóbbi kirándulás miatt először egy kakás WC-kefe ugrik be. Amire az eredetit kicserélték...

Nemegyszer kérdezték a kedves olvasóim, miért nem a helyszínen teszem szóvá a kifogásaimat?
Nos azért nem, mert akkor végigvitázhatnám az országot és én elsősorban jól érezni szeretem magam, továbbá a helyszíni reklamációkból származhat némi kellemetlenség (lásd az utóiratot!), de minimális az esély arra, hogy kijavítsanak egy hibát, míg a nagyobb nyilvánosság azért sokkal ösztönzőbb.
Tapasztaltam.

Jártunk már néhányszor Telkibányán, mindig az Ezüstfenyőben szálltunk meg és begyűjtöttünk jónéhány kedves emléket. Sokfélét.
Most az első reggeli utána  recepción kívánságlistát adtunk át a következőkkel:

kérjük szépen
- eltávolítani pormacskákat a mennyezetről
- és a többhónapos mocskot (rovartetemek, pókháló, madátoll és -ürülék ) a teraszunkról
- a WC deszka csavarjait meghúzni, mert veszélyesen inog
- a WC-kefét kicserélni, mert olyan mocskos, hogy már a Keleti pályaudvarról sem lopnák el
- hangulatlámpában az izzót kicserélni
- a kézmosó üres szappantartóját feltölteni és kettőnknek egynél több aprótasakos tusfürdőt kirakni

Este arra mentünk vissza, hogy ég a lámpa, tiszta a szoba és a terasz, de a WC-deszka ugyanúgy billeg és a kefét ugyan kicserélték, de csak egy kevésbé ótvarra (lásd a lenti fotókat).
A vízköves, szappanmaradékos kosárba bevágtak vagy harminc tasak sampont és tusfürdőt. (ez épp olyan túlzás, mint az hogy kettőnknek volt összesen egy)
Ettől persze nem lett sokkal jobb a szobánk, a szálloda meg egy kicsit sem, ugyanis

- a szakadt zuhanyfüggöny és az általa elkerített fülke alja még penészes volt
- a szobánk fala alulról vizesedett
- a szűk fürdőszobában csak a mosdókagyló keskeny peremére lehetett kipakolni
- az ajtók eléggé ütött-kopottak voltak, a fürdőajtó belső oldaláról hiányzott az élfólia, viszont lisztharmat-szerű penész borította
. a víznyomás eléggé ingadozott, a melegvíz pedig nem egyenletesen jött, vagyis a kedves vendég élvezhetett egy kéretlen értornát, amennyiben a víz hőmérsékelete egyfolytábana  forró és a hűvös között ingadozott
- a lepedőnkön érkezéskor (!) szőrszál, a kispárnán kézzel lesöpörhető piszok
- nincs egy ülőhely, csak az ágy széle
- ételszag az egész házban
- az étterem teraszának a burkolata és a zsírfoltos asztalok régen megértek a cserére
- a piszkos lépcső mellett egy ottfelejtett partvis szomorkodott mindvégig, talán ha valamelyik vendégnek kedve szottyan takarítani, ne kelljen sokat eszköz után kutatnia
- az étterem este nyolckor bezár (ilyennel nemrég Bajoroszágban is találkoztam)

És volt más egyéb problémánk is.
A második éjszaka hajnalig tartó esküvői buli zajlott, amiről a foglaláskor elfelejtettek tájékoztatni. No nem csak a zaj, a részeg emberek ordenáré kurjongatása volt zavaró, hanem a zártkörű rendezvény miatt az étterem már délután bezárt és ez az erdő közepén meglehetősen ciki tud lenni.

Amikor az étterem működött, akkor sem volt benne sok köszönet.
Péntek este a pincér szerepében tetszelgő háziasszony (úgy volt öltözve és kábé annyit tudott a vendéglátásról) közölte, hogy már nem tud hozni "szarvas- és vadéleteket" mert túl sok fogyott belőlük. Amikor bélszínt kértem volna, akkor figyelmeztett, hogy az előbb már megmondta: nincs marha. Ja hogy szarvast mondott, akkor elnézést. Kimért bor az nincs, csak egész üveggel.
A bor bemutatása teljesen kimaradt, az asszonyság kihúzta a dugót a szobahőmérsékletű fehérbor palackjából, letette az asztalra és otthagyott minket.
Elmentem utána, mert eltűnt teljesen, hogy nincs borhűtőjük?
Ezen a hőmérsékleten ugyanis a bor élvezhetetlennek tűnt.
Később hűvösebben is, mert ugyan sikerült találnunk egy pezsgősvödröt, amibe beraktuk az esküvőri bulira készülő Ezüstfenyő Hotel egész jégkocka-készletét (kb. két maréknyit) ami kicsit lehűtötte a borunkat, de nem lett tőle sokkal jobb. Olyan volt, mint a tartósítószerrel telenyomott görög borok, keserű utóízzel és másnap reggeli fejfájással.
Ezek után szinte mindegy is, hogy mit ettünk. (az amúgy nem volt rossz)
Másnap a reggelinél ugyanez az asszonyság volt szolgálatban egy másikkal, jól elbeszélgettek a pultnál és mindig a vendégek vették észre és tették szóvá, ha elfogyott valami. Az esküvőre osszetolt asztalokat úgy hagyták, gondolván hogy a reggeliző szállóvendégeknek jó lesz úgy is, viselkedjenek násznépként.
A büféasztal pedig úgy működött, hogy két asztalt elég ügyetlenül odatoltak a falhoz, arra volt minden kirakva, de a fal felől csak egyvalaki közelíthette meg a terüljasztalkámat, mert nem volt több hely, így kábé annyit kerülgettük egymást és várakoztunk, mintha egyszerre ötvenen lettünk volna ott - pedig mindössze 2-3 családról volt szó.
Normál fekete-tea nem volt, csak ízesített, a fóliába csomagolt kockasajtokat pedig a szeletelt sajtokra pakolva tálalták, a joghurtok hűtés nélkül álltak az asztalon.
Az egész étterem tele volt szúnyoggal, szúnyogháló sehol nem volt, konnektorba dugható szúnyogirtó pedig csak a portán, a kedves vendégek csapkodjanak és vakarózzanak egészséggel!

Valamikor ez a szálloda nagyon jó volt és szerettük a korábbi mókás neve ellenére (Ezüstfenyő Hotel Gold), most meg már nagyon nemjónak tartjuk és nagyon nem szeretjük, hívják akárhogyan.
A háromcsillagos objektumban kábé harmincezret hagytunk mindezért..





PS: elmeséltem a sztorit egy szűk baráti körben. Volt ott egy hölgy, aki évekig dolgozott karibi luxushajókon. Tőle tudom, hogy bevett szokás a nyűgös vendég fogkeféjét olykor a WC-ben megmeríteni.

A bejegyzés trackback címe:

https://medwe.blog.hu/api/trackback/id/tr53707101

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

asgdsd 2008.10.10. 17:26:50

En pont a jovo heten megyek egy karibi cruise-ra, szoval mondd meg a holgynek, hogy legkozelebb a joedesanyjat meritgesse a WC-ben.

Spaceman 2008.10.10. 17:50:35

Draga Blogiro,

Legkozelebb probalj meg egy nivosabb helyen megszallni,a kivansaglistadat meg Devenyi Sanyibacsinal hagyni.Ha mast nem,egy pottyos labdat megerdemelsz a blogert.Koszonjuk,leulhetsz.

kispaci 2008.10.10. 17:56:11

menj igényes helyre....ennyi. Mindennek megvan az ára.

urológus 2008.10.10. 17:57:00

Kedves Medwe Uram!
Az ön igényei nem feltétlen állnak arányban pénztárcája vastagságával! Önnek időgép beszerzését, élete azonnali újrakezdését ajánlom!

Üdv,
urológus

Claude Masterman 2008.10.10. 17:59:17

Dévényi Tibi és nem Sanyi bácsi az, akinél a Medwe a kívánságlistáját tudná hagyni... de nem szeretnék szőrszálhasogató lenni!

stevetudor 2008.10.10. 18:00:50

az Dévényi Tibi kedves Spaceman!
Ahogy néztem ez a szálloda ***-os a *** nem az a színvonal ahol szaros a kefe szaros tollas az erkély és nincs csak hugy meleg boruk.

További sok sikert Medwe úr szeretem a blogját.

valaki 2008.10.10. 18:01:57

na, én már csak azt nem értem, hogy mit keresett ez a poszt an indexen...

toscanini · http://domboldalon.blog.hu 2008.10.10. 18:06:29

Tégedet, palytás! Ahogy látom, meg is talált!

gb 2008.10.10. 18:23:01

Az a tartósítószertől keserű görög bor véletlenül nem a recina? Mert ha igen, szólok, hogy az nem tartósítószer, hanem a gyanta íze, és az úgy van jól. De ezt egy étteremkritikus biztos tudja.

Bukowszky · http://bukowszky.blog.hu 2008.10.10. 18:23:08

ilyen ajtóm volt sok sok éve. tanúsíthatom, hogy teljesen alkalmatlanok professzionális célokra.

a hajós hölgyismerősöd meg szarjon ikersünöket, ha köze van ilyesmihez.

minden vendéglátós szarjon ikersünöket, a rohadt életbe most már, de elegem van belőlük. vagy csak simán haljanak éhen. miután ikersünöket szartak.

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2008.10.10. 18:50:55

ez a történet kisértetiesen hasonlit egy saját élményre, amely a miskolci Dolce Vita panzióban történt meg velünk:
fika.blog.hu/2008/05/12/amikor_a_dolce_keseru

a postból kimaradt, hogy itt is esküvő volt, minket is elfelejtettek tájékoztatni, mi is mehettünk más éttermet keresni (Miskolc belvárosában ez nem volt nagy probléma, dehát akkor is)

Vannak, akiket azonnal és örökre el kellene tiltani a vendéglátástól.

csucs · http://raulista 2008.10.10. 19:12:32

Ez egy három csillagos szálloda?? Te jó ég!

Sandor 2008.10.10. 19:41:49

Menj el egyszer Afrikaba az egyenlitotol delre ha igazan latni akarsz mocskos szallodat!

mr.vili 2008.10.10. 19:42:13

Huhh!Hát itt jól látszik,hogyan lehet ötvözni a 21.sz.eleji építészeti dizájnt a szocialista igénytelenség és lepukkantság fílingjével,avagy Made in Balkán.
S azt mondják,léteznek ennél rosszabbak is itthon.Bele se merek gondolni!
Azért részvétem!:-)))

SnoopyKutya 2008.10.10. 20:03:17

Dear Medwe úr!
Talán nem a kakis WC.-kefével kellett volna nyitni a fényképek bemutását; kissé elment a kedvem a képektől, bármilyen nyálcsorgatók is lettek volna. Kérem, ilyet többé ne tegyen fel a blogra - sajna, van ilyen -, de ez inkább vmilyen más blogon jelenthetett volna meg, nem éppen itt. Itt megszokhattuk a MŰVÉSZI (na jó, művészi...) étel/eledel-fotókat: nem kellett volna lerontani a hangulatot ama ***kefével. Ám jó munkát kíván:
a SnoopyKutya, vaúúú!

Barai Attila 2008.10.10. 20:36:30

A vendéglátásban dolgozom. (hajokon is 5 évet). A reklamáló ételébe gyakran beleköpnek. Ezért jobb csendben maradni. És ez nem függ attól, hogy hány csillagos egy hely. A karibi utakon ugyanúgy megtörténik.

Tiga 2008.10.10. 21:01:20

Azoknak, akik fikázzák a poszt-írót, hogy miért nem ment igényes helyre, és mit várt egy háromcsillagos helytől... Nos én a nyáron Japánban kifejezetten olcsó, 2 csillagos szállodákban szálltam meg. Mindenütt makulátlan tisztaság volt, a portástól a takarítószemélyzetig mindenki végtelenül udvarias és kedves volt, semmire nem lehetett panaszom. Éjszakánként 7-12 ezer Forint közötti összegért, egy elég drága országban.

Persze az ott Japán, ez itt meg Magyarország, és van ennél lejjebb, van fekete Afrika meg Belső-Ázsia is... de próbáljunk inkább az előbbihez közelíteni, és ne az utóbbiakhoz. Háromcsillagos hotelben mindez, amit Medwe írt, szerintem elfogadhatatlan.

acsa77 2008.10.10. 21:07:03

Én épp holnap megyek Tb.-ra, és szerintem nagyon klassz hely, és számtalan különféle lehetőség van ott szállást találni. Az Ezüstfenyő pont az álszínvonalas helyeket szerető, pénzkidobós, panaszkodós embereknek jó (aki nem inge, ne vegye magára).

Amúgy meg remek társasági kikapcsolódás már az is, ha nem a magyarok 99%-nak tökéletesen megfelelő kádárista/dzsentri étrendet eszi menzán/étteremben/nagyszülőknél/otthon az ember, hanem végre főzhet valami korrektet (nem drágát), amire a bűvös szakács ínyenc látogatói is csettintenek nyelvükkel.

Boli 2008.10.10. 21:07:06

A penész nekem is ott figyelt, fürdőszoba sarokban, hosszú hétvége, kikapcs - Radison SAS Bükk ***** . Kb. hasonló indokok miatt csak akkor jeleztem, miután eljöttünk, mailben. Nagyon vérig sértődtek, kioktattak - erre mit mondhattam volna. Én meg elmagyaráztam, nekik, hogy azért vannak a főnökeik, hogy ne nekem kelljen ezeket észrevenni egy öt csillagos hotelben. Pécsen, a Hotel Barbakán, bár csak 3 csillag, de nagyon tutti volt, különb volt a szoba, mint a Radisonban!

Valaki a sok közül 2008.10.10. 21:19:31

"Nagyon vérig sértődtek, kioktattak - erre mit mondhattam volna."

Aztán ha megbuknak, ráfogják a horvátországig kiépült M7-re.

Boli 2008.10.10. 22:08:33

Üdv! Ja ráadásul megjegyeztem nekik, hogy 1. - a Radison recepción a beléptetéskor rögtön azzal találkozik a beérkező, hogy a szemben lévő falon különböző sérülések, levert festés és hatalmas rendetlenség a kis szekrényeken... Nem lehet rendet rakni? Nincsen rá ember és egy picike festék? Vagy nem tűnt fel senkinek? 2. - Mivel idő előtt érkeztünk (5 perccel), még várni kellett. Ez rendben is van, de legalább szóltak volna, hogy már mehetünk a szobába... Miután birka türelmem van, 30 percet vártunk a recepciós által javasolt helyen, majd rákérdeztem és mondták, hogy "ja, készen van..." 3. - A fürdőszobában, a kád sarkában ott figyelt egy penészfolt, kb. 2 Ft-os méretben. Nem aznap du. jöhetett létre... 4. -
Az étteremben felszolgáló pincérek közül az egyik hölgy folyamatosan rágózott (minden nap, elég látványosan...). 5. - Nagyon jó volt az étterem - de tényleg - attól eltekintve, hogy egyik alkalommal a felszeletelt paradicsom nemcsakhogy rohadt volt - 3 szeleten át - de ráadásul enyhény penészes, közte Mozarella, ami nem volt olyan... Aki felszelte, annak nem tűnt fel az a bazi nagy folt???
6. - néhány kikészített tányér olyan koszos volt, hogy inkább odébb mentem, valami mást keresni, csak elviszi más... 7. - A masszázsra 15 perccel előbb oda kell menni. Rendben. De minek, mivel a kutya sem néz rá arra, aki ott vár és még pontosan 10 percet várni is kellett az egyeztetett időponthoz képest. Már épp készültem felmenni a SPA recepcióra megkérdezni, hogy melyikünk tévedett az időponttal kapcsolatban, amikor... Na szóval erre nagyon megsértődtek és, hogy miért nem jeleztem azonnal ezeket, meghogy legközelebb azonnal.... Visszaírtam, hogy majd legközelebb olyan helyre fogok menni, ahol nem kell ilyeneket jeleznem - pláne nem egy öt csillagosban....

fatutu 2008.10.24. 02:41:18

a wc-bol kiindula a konyhaban sem ismerik a higieniat. amugy a mosdo majd mindig jo indikatorkent szolgal, hogy merjen-e enni az ember az adott helyen. en biztos kihagytam volna.

rszvsz 2008.10.24. 06:59:10

Irkafirkáló pöcsfejek!

Talán a ***-on volt a lényeg, nem a reklamáción. Ha egy lepukkant garniszállóban van ez, akkor írhatjátok a fikát, de *** az már jónak számít itthon.
Nem kell Japánig rohanni, elég a "sógorokhoz" átmenni. Ott a **-os panzió is csodásan tiszta, ott tippre eléggé büntethet a helyi köjál és nem olyan emberek mennek oda pihenni, akik "végre főzhetnek valami korrektet (nem drágát)".

Medwe Úr eddig is kiválóan elemezte a helyeket (biztos van/volt/lesz olyan, ami épp adott pillanatban tré és más nem ért egyet), de ha szólnak, azért illik a szállódásnak takarítania.

Ja és fogkefés/beleköpős téma: aki felháborodik, az ugye soha a büdös életben nem alkotott semmit a mocskos ügyfélnek (vendégnek, stb)?

ui. egy dolog viszont homályos: a régi medwe.hu miért nem volt elég? Az indexen sajna egyre inkább a hulladék tolakszik előre.

Tutu 2008.12.09. 09:32:54

igaza van btollának, ez a cikk is homlokegyenest ellentétes hangnemű a gödöllői fórumozóhoz képest >< *sóhaj*

Tutu 2008.12.09. 09:34:06

" rszvsz 2008.10.24. 06:59:10
Irkafirkáló pöcsfejek!"

na itt is megvan az intelligencia.... btolla más néven esetleg?

sorica123 (törölt) 2009.10.17. 23:10:20

@kispaci: iggénnyes fiú vagy...? Szerintem te csak egy engedelmes fejőstehénke vagy. Hasznos idióta, az ilyet szereti a magyar szolgáltató, jól lehúzni, 'ami drága sz jó, ami nem drága, az szar!' jeligére.
süti beállítások módosítása