Ferikém, megbeszéltük, de le is írom, nehogy elfelejtsem, miért neheztelsz.

Te nálam is jobban ki voltál akadva, amikor harminc-egynéhány éve a csuhás osztályfőnök-prefektusunk az egész osztály előtt leordította a Gyurit, hogy "te mocskos pesti zsidó" meg hogy "Hitler szar munkát végzett", így kicsit meglepődtem, hogy lecsúsztál ugyanerre a szintre.

Emlékszem, édesapád mennyit küzdött veled, hogy Ferikém tanulj, mert most alapozod meg az egész életedet - te pedig megrántottad a válladat és lógtál, ahol csak tudtál. Együtt jártunk külön németórára.
A tavaszi szünetben te nem jöttél, merthogy tavaszi szünet van, a Gyuri viszont épp ezért ráduplázott és kért még extra órákat, mivel nincs tanítás és belefér az idejébe.

A Gyurival mi végigcsináltuk az egyetemeinket, aztán később mindketten egy-egy másikat is, téged már a harmadik félévben kirúgtak a főiskoláról (ahova apuka protezsált be), mert az előadások helyett sörözni vagy motorozni mentél és nagy ívben tettél az egészre.
Megtehetted, apuka finanszírozta a lébecolásodat, amíg orra nem bukott a nagy hajtásban.

Most itt állsz, erőd teljében, egy gimnáziumi érettségivel, nem értesz semmihez, nem beszélsz egyetlen nyelvet sem, napi nyolc órát ácsorogsz a bankban a biztonsági egyenruhádban, aztán bevágsz valahol egy sört és mész haza tévét nézni meg internetezni és hirdeted az igét a turulos fórumokon, meg mindenütt.
Azt mondtad, ma kimész megdobálni a buzeránsokat, mert ott rohadjanak meg ahol vannak. Meg hogy a zsidók miatt nem értél el semmit a szaros életedben, mert náluk a pénz és téged nem hagynak labdába rúgni.
Régebben vállalkoztál volna, akkor a komcsik nem engedték.

Figyelj ide, te címeres hatökör!
Apádnak hogy engedték meg a komcsik hogy vállalkozzon?
A fél osztály bármikor zsebrevág téged, őket miért nem akadályozzák a zsidók?
Ja, hogy ők buzidobálás meg fórumozás helyett is dolgoznak?
Ha csak úgy nem!

Rengeteg időt és energiát fektetsz a gyűlölködésbe.
Utálsz mindenkit, akinek jobban megy, mint neked.
Fájdalmas lehet, mert nagyon sokan vannak.
Zolit köpködted a legutóbb, mert egy tizenhét millás autóval jött a találkozóra, szerinted ezt csakis tisztességtelen úton szerzett pénzből vehette.

Elárulok neked egy titkot.
A mi korunkra az embernek illik félretennie egy kis pénzt.
Ha lett volna megtakarításod és a turulos marhaságok helyett a gazdasági híreket olvasgatnád, akkor vehettél volna tízmilláért OTP részvényt, amikor a 1300 Ft volt az ára és eladhattad volna, amikor visszament 4000 fölé. Mindjárt kerestél volna néhány hónap alatt harmincmillát, ami a havi nettó száztízeddel elképzelhetetlen summa - és akkor neked is lehetne jobb autód.
Így viszont nem is lesz.

Feri!
Lehet hogy még mindig nem késő egy kis önvizsgálatot tartani.
Holnap kezdődik a hátralévő életed!
Ha maradt benned valami józan belátás, akkor beismerheted, mennyi időt tékozoltál el, mennyi lehetőséget szalasztottál el és mennyi energiát pazaroltál hiábavalóságokra - és ezt teszed ma is.
Ha nekem nem hiszel, nézd meg az eredményeidet.
Azt ami vagy és azt ami lehetnél.
Az lehetnél, amit másokban irigyelsz.
És nem a zsidók meg a komcsik az oka, hanem te.
Te kényelmeskedted el az életed nagyobb felét és kizárólag magadnak köszönheted, hogy ide jutottál.

Felőlem azt gyűlölsz, akit akarsz, érzelmi kérdésekre nincs racionális válasz, sőt, ha jól érzed magad az árpádsávos baromarcúak között, akkor egészségedre.
Lehetsz közöttük tán még valami megbecsült nyilasfőtezsvér is, ha kellő hangerővel zsidózol és gyűlölködsz. Fizetni ezért nem fog neked senki, a pénzért ugyanis - ahogy apád mondta - tanulni és dolgozni kell.
Úgy döntöttél, hogy beállsz abba a nyájba, ahol a munka büdös, a siker utálni való és minden baj oka a zsidó.

Tudd, hogy én, aki jól ismerem az életpályádat, mélységesen megvetlek ezért és szégyellem, hogy valamikor a barátod voltam.
Azt mondtad: a szadesz szándékosan teszi tönkre az egészségügyet, mert Izrael népe Magyarországra akar áttelepülni és kell nekik a hely, ezért ki kell irtani négymillió magyart.
Szerintem ez is egy vagány kuckucinfós papírgránát, de ha igaz, akkor érted nem kár.

 

 

 

7101230

A bejegyzés trackback címe:

https://medwe.blog.hu/api/trackback/id/tr271361532

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

blizma 2009.09.05. 22:46:16

Fura alak lehet ez az árpádsávos baromarcú Feri,aki turulos marhaságokkal foglalkozik,ahelyett,hogy tőzsdézéssel gazdagodna.Ejnye Medwe,ez nem a Te színvonalad...

TH 2009.09.06. 00:18:17

@blizma: Pedig találó a poszt, abból a szempontból, hogy igen sokan vannak azok, akik a saját bénaságukat/lustaságukat/tehetségtelenségüket/észhiányukat úgy próbálják beállítani, mint ha az más hibája lenne, és ezért sikertelenek az életben. Innen meg már egy lépés csak, hogy erről is a komcsik/zsidók/cigányok/buzik/stb. tehetnek. Ez a legegyszerűbb megoldás, hiszen így nem kell a saját hibáinkkal szembenézni - könnyebb másokat okolni a kudarcokért.

pocak 2009.09.06. 00:38:42

Amíg ezekben egyetértünk, a nyelvről akár vitatkozhatunk is. Márpedig sajnos én is ismerek Feriket, és éppen így gondolkodom róluk.

Tanúsító · http://enta.blog.hu 2009.09.06. 06:42:30

A szemlélet, a szöveg rendben. Kérem, tegye fel a kezét az érintettek közül az, aki érti, és úgy érzi, róla van szó!
Senki?

TH 2009.09.06. 12:10:23

@Tanúsító: Ha az érintettek olvasták volna a fenti posztot, akkor itt véresszájú fenyegetésekkel és anyázásokal lenne tele a kommentrész...

hvuk 2009.09.07. 11:04:16

Na, én is egyetértek. :)

A "más szemében a szálkát, sajátomban a gerendát sem" mentalitás tényleg az egyik legfontosabb oka a rasszizmusnak (és általában a hülyeségnek).

úriparaszt · http://varanus.blog.hu 2009.09.12. 23:13:30

jövőre sok-sok százezer feri megy szavazni a szebb jövő érdekében. kérdés mit tesznek majd ha mégsem jön el.

BkSp 2009.09.19. 15:16:40

egy kenyér receptje térített ide és elkövettem azt a hibát, hogy erre a posztra kattintottam. elég lett volna a kenyér is :)

Senta. (törölt) 2009.10.02. 21:12:22

Nagyon tetszett, köszi a hírlevelet :)

zieglergéza 2009.11.08. 00:13:11

zsidózni lehet, szabad, sőt kell. Kérdés: ki hallja meg? szól - e valakihez? kinyílik - e a szemetek?

zieglergéza 2009.11.08. 00:16:14

bazze medve, mér baromarcú az árpádsávos? Mi az, hogy árpádsávos?

Gondolkodni-e szoktál?E?

zieglergéza 2009.11.08. 00:18:25

Most mondtam le rólad, medve. (Tudom, kurva nagy veszteség...)

Goosnargh · http://mostittvagyok.com/ 2012.06.14. 23:24:41

Az első öt bekezdés zseniális. Nem kellett volna az indulat aztán. Különben tényleg zseniális az eleje, tanítani lehetne az újságíró vagy a könyvíró iskolában.