Nemsokára megint itt van az az "ünnep", amit a leginkább a giccsgyártók várnak epekedve: ilyenkor ugyanis Bálint felvásárol több tonna piros szívecskét, neonszínű nyeles miniballont, ledszemű, gázolt plüssnyuszit, tükrös-szerelmes mézeskalácsot, csábos mosollyal integető eperpárnát, ájlávjú feliratú műanyag csokrot, árpádsávos bögrét Krisztinyuszó áldásával.

Jól pörgeti a gazdaságot, az ilyenkor eladott minden más, az akciós szálláshelyek, a négycsillagos wellnesztől az évek óta szobáztató özv. Hlusztvischiák Gotthárdné pisifoltos lepedőjéig, az erre a napra összefércelt könnyfakasztó színielőadások, rózsaszín fedeles kiadványok, hurkapálcára tűzött bagzókaticákkal sújtott virágcsokrok - és sorolhatnám estig.

Lényeg hogy amit ilyenkor odavágnak a nagyérdemű elé, az legyen piros vagy rózsaszín, legyen rajta minimum egy szív, vagy I love you felirat, nélkülözze az ízlés legapróbb nyomait, olcsón lehessen előállítani és drágáé vegye meg a juh.

A hobbi-ledorongolók is új lendületet vehetnek, ahogy ilyenkor évek óta: most is egymásnak eshetnek, mert az egyikük szerint a Valentin-nap amerikai baromság és ő gyűlöli az egészet, a másikuk meg pontosan tudja, hogy nem is amerikai, hiszen már Szent István királyt is Valentinnak hívták és a koronát is a tangón cserélte egy három kacsintó szemmel felszerelt, piros plüsspárnáért, meg különbenis kapja be mindenki.

Szóval néhány nap múlva megint ünnepelünk, mert azért ez egy ünnep ám a javából és ünnepekre igencsak nagy szükségünk van.

Ilyenkor a medwe általában azon gondolkodik: vajon ki találta ki úgy húsz éve, hogy ez az ünnepet Magyarországon is majmolni kell, hogy érte el, hogy a kilencvenes évek elején tévé, rádió, mosógép és centrifuga nyomatta kötelezően, hogy Bálintot kereszteljük át Valentinra és a napján szórjuk a pénzt, szerelmesen.
 


 

 

 

 

 

19-123

A bejegyzés trackback címe:

https://medwe.blog.hu/api/trackback/id/tr621744509

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hzizi · http://halesmas.blog.hu/ 2010.02.10. 11:46:27

az egész világ a pénzről szól. sajnos.

Énbagoly 2010.02.10. 19:03:53

Szóval az asszony nem fog kapni semmit, max ezt a posztot mutatod meg neki. :)))

Buzzword 2010.02.10. 23:18:52

A Valentin-nappal nem az a probléma, hogy megünneplik, hanem a ránk jellemző magyar igénytelenség és operettízű giccs keveréke: olyan, mint egy cukormázzal bevont büdös koldus.
Lehet szépen, ötletesen, kreatívan is ajándékozni, nem csak káeurópai wellnesshétvége és kínai világító szíves maciszerű plüss oposszum létezik.

marosi50 2010.02.11. 12:06:28

T.Medwe:
Sajnos,már az általános iskolákban
megy a gyerekek hülyítése,ezt sokkal károsabbnak látom.....
Torkos Csütörtök?

Ingrid 2010.02.11. 13:31:02

Hahha... :) Kedvenc témám! Én se bírom, de csak azért, mert már a suliban nyomták, nekem meg egy félőrült udvarlóm sem akadt :)

2010.02.12. 20:12:20

@Buzzword: nem csak ránk jellemző, Európában mindenütt olyan :)

2010.02.15. 00:41:52

Kijelenthetjük bátran a média nagy úr! A hülyeségért pedig nem kell a szomszédba menni.

A Valentin-t sikeresen átvettük, a következő esélyes a Halloween. Ez is elérte már a kárpát medencét.

otto von bolschewick · http://farkastanya.blogspot.com 2010.02.15. 03:12:16

@Buzzword: "A Valentin-nappal nem az a probléma, hogy megünneplik, hanem a ránk jellemző magyar igénytelenség és operettízű giccs keveréke..."
A magyar igénytelenség valóban ránk jellemző. Az amerikai meg amerikum.
Helyesebb lenne azt mondani, a Valentin-napra a világon mindenütt az igénytelenség a jellemző. Már ahol ünneplik, számon tartják.
Amúgy, ha Isten azt akarta volna, hogy ünnepeljük a valentinnapot, Mózes piros szívecskelufival jön le a hegyről, nem kőtáblákkal.

Brannagh · http://studiolum.blog.hu 2010.02.21. 17:35:06

Szia! Most látom, hogy linkelted a pólós cikkemet a valentinnapozáshoz. Remélem, nem negatív példa akart lenni :) (csak mert nem kommentelted, hogy ez most jó vagy rossz).... Ugyanis én is épp kerülni akartam a szokásos giccstengert.
süti beállítások módosítása