Az Index a címlapján keresi 2011 legjobb mémjét, ami sokakat hozott izgalomba.
A zemberek egy része lázasan kutat az emlékeiben és a postafiókjában, hogy idén melyik mém tetszett a legjobban, a másik része pedig nagyon szeretné tudni:

mi az hogy mém?

 

A mém röviden az interneten hirtelen népszerűvé váló személy, jelenség vagy esemény, amit rövid idő alatt milliók ismernek meg, küldenek tovább az ismerősöknek, aztán mire a bulvármédia is felfigyel rá, már meg is unják, esetleg el is felejtik.
Mint Szalacsi, a polgárjenő, a bikicsunáj, a sün, vagy épp a vaccpaör.

A mém szó állítólag 1976-ban született, de már létezik a jelenséggel foglalkozó tudományág, a memetika. Az új szó alapja a görög miméma, ez utánzást jelent, a kifejezés pedig egy genetikai tárgyú szakkönyvben látott először napvilágot.
Akit esetleg a részletek is izgatnak, kattintson ide.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://medwe.blog.hu/api/trackback/id/tr743506340

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hajdul (törölt) · http://hajdulaszlo.wordpress.com/ 2011.12.30. 11:36:33

No most már tudom, hogy a vaccpáör az az, hogy nyekeregve, flegmán kell pöszöm-pöszömve beszélni.

Reactor 2012.01.06. 15:53:38

Keresse csak a Zsindex 2011 legjobb meme-jét, esélye nincs meglelni. A legjobbak a "Know your meme" honlapon sorakoznak, a Zsindex szerintem még hallomásból se ismeri azt az oldalt.

A meme (mém) jelentése egyébként: Internetes szállóige

az igazi medwe · http://medwe.blog.hu 2012.01.06. 17:01:57

@Reactor: és mit jelent az hogy Zsindex?
Zsindex van a háztetőn?

ismeretlen_katona 2012.01.09. 21:15:05

@Reactor: Az, hogy te ebben a másodlagos, kissé elfajzott jelentésében találkoztál vele először, nem azt jelenti, hogy nem jelent elég régóta jóval többet.

Olvassatok Dawkinst, ártani nem fog.

Reactor 2012.04.30. 20:51:04

@ismeretlen_katona: Elsődlegesen ez a jelentése, a Know Your Meme honlapján is ez szerepel (ez az eredeti). De pontosítok egy kicsit akkor. Például a LOL internet, a NEDM, az O RLY, az "All your base are belong to us" vagy a trollface. Ezek közül egyik se köthető eseményhez, vagy személyhez, gyakran még a Know Your Meme sem tudja megmondani az eredetét (gyakorlatilag azért, mert legalább ötvenen vallanák a magukénak).

Amit medwe leírt, az a fad jelentése (a fad ugyanolyan mint a meme, viszont hamar elfelejtődik, a meme viszont nem).

ismeretlen_katona 2012.07.19. 02:56:29

@Reactor: Az az internetes mém, te... Az eredeti egy nagyon érdekes koncepció, aminek természetesen semmi köze nincs ehhez. (Annyiból pont az ellenkezője, hogy kimondottan van értelme, a netes "mémeknek" meg nem sok.)
süti beállítások módosítása