Már megint a közszolgálati rádió és már megint egy buta melléfogás!

Amikor Mariska néni azt mondja, hogy a kertjében a borsópalánták mellett megy a szorgalmi út, azzal nincs gyepi_hangya.jpgsemmi baj, hiszen ő azt is pontosan tudja, hogy a szomszéd a coszpocból építette a házát, amin van anterna és ő már füzetett kaukciót is. Már akkor is  hideg volt  mégis csak egy szandár volt rajta, ezért infulendzás lett és most kapja az inekciót.

A közszolgálati Kossuth Rádió mai Déli Krónikáját nem Mariska néni szerkesztette, hanem Nánási Anikó, a szombathelyi repülőtér megrongálásáról sem Mariska néni tudósított, hanem Gergó Judit.

A hangtárban még 3 hétig ott éktelenkedik a tanult rádiós tévedése, amikoris 12:27:03-nál a következőt mondja:

vélhetően a szorgalmi útról a vízelvezető árkon át hajtottak be az amúgy zárt területre

A Magyar Rádió munkatársa tehát nem tudja, hogy a szolgalom, a szolgalmi jog, a servitus a szolga szóból eredeztethető, nem pedig a szorgalomból, a szerkesztő sem volt elég szorgalmas, mert vagy ő sem tudja, mi a különbség a szolgalom és a szorgalom között, vagy nem hallgatta meg, mit enged adásba.

Ez pedig kérem tisztelettel kínos.
Olyan Mariska néni színvonalú.
Pedig ugye az adómból fenntartott közszorgalmi adónak illene tudni, mit beszél!
 

A bejegyzés trackback címe:

https://medwe.blog.hu/api/trackback/id/tr173343829

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tanúsító · http://enta.blog.hu 2011.11.01. 07:25:32

Úgy adódott, hogy elégedetlen vagy az adóval, pedig azt az adót az adódból tartják fenn. (Adva van, mint opció a fent.) Gondolom, ők is elégedetlenek az adóval, a sajátjukkal is, meg a Tieddel is, amiből csak ilyen nyomorúságos színvonalra futja. Adózhatnál több tisztelettel azoknak, akik olyan szorgalmasok (szolgalmasok), hogy minden adott hírre jó szolgaként (szorgaként? gyanús!) ugranak, személyesen utána járnak, nehogy már csak szünetjel legyen az adón. Nem gondolod, hogy adhatnál többet is az adónak, mármint adót? Bár megeshet, adódtól sem lesz tele, ami most az adón (adóban?), az adó szolgáiban (adószolgák?) üres!

Ppix 2011.11.01. 13:35:29

Szerintem itt az a gond, hogy már rég elterjedt a hibás verzió, így előfordulhat, hogy laikusként először majd később sokadszor is csak azzal találkozik valaki. Keress rá google-ban, a "szorgalmi út"-ra 14.500 találat van, a helyes verzióra 2990.
Én sem tudtam, hogy rosszul tudom. Nem foglalkozom ingatlannal, ez van. Mégsem gondolom magam műveletlennek, de azt sejtettem, hogy ilyen hiányosságok előfordulnak nálam.

Mackó úr 2011.11.01. 22:50:13

Kedves Ppix! Tiszteletre méltó az őszinteséged! Ha ezek a hiányok nem zavarnak a munkádban -pl. nem vagy magyartanár egy gimiben, bemondó egy rádióban-, és nem akadályoznak abban sem, hogy magadnak, környezetednek napról napra jobban megfelelj, semmi gond, jó egészséget!

Scutty 2011.11.02. 11:19:53

...és azt Medwe uram elfelejtette hozzátenni, hogy a nénike utána befeküdt a RókuSZ kórházba...

idelle · http://egymondatban.blog.hu/ 2011.11.03. 18:46:46

nem beszélve az egyre nagyobb polgárjogot nyerő infULenzáról, az infLUenza ellenében.

[I have the ful...]

monoxid 2014.08.25. 06:34:19

Ennek valami hangtannal magyarázható oka lehet, olyasmi, mint a küRügyminiszternek, amit már félszáz éve csak így hallok mondani minden adón (s ami persze nem korcsolyázásügyi közszolgát jelent, mert az kŰrügyér lenne, ugyi?).

Tamás Benyács 2018.01.23. 07:09:54

Szolgalom: A (köz)szolga által szorgalmasan összegyűjtött hulladék.
süti beállítások módosítása