2012.05.24. 21:16
Mangós-ananászos lazac
Hol ebédelünk? - kérdezte kedves barátom, aki a hármas pályán úszott.
Én a négyesen és két dolog járt a fejemben.
Hogy ne csapjak többet huszonhét tempónál, meg hogy de jó is a lazac.
- Szerintem ne menjünk étterembe - így én, miután kijött a huszonhét tempó - támadt egy ötletem. Vegyünk lazacot és percek alatt megcsinálom, ihletem van.
Ezeket vettük kettőnknek:
60 deka friss lazacfilé
2 mangó
1 kisebb ananász
2 nagy fej vöröshagyma
1 kisebb fej fokhagyma
1 darabka gyömbér
doboz Uncle Ben's basmati rizs
palack Cserszegi fűszeres
1. behűtöttem a bort, feltettem a rizst
2. Megnyúztam a lazacot, sóztam borsoztam
3. felaprítottam a hagymát, megpucoltattam a mangót, az ananászt, a gyömbért és a fokhagymát,
4. serpenyőben olívaolajat hevítettem, megpirítottam a hajszálvékonyra szeletelt fokhagymát és gyömbért, majd rászórtam a hagymát és párolni kezdtem
5. amikor üveges lett, rádobtam a felkockázott gyümölcsöt, a két mangót és az ananász felét, pirítani kezdtem, kicsit megsóztam, majd amikor láttam, hogy nem engedi a levét, rálocsoltam egy kis cserszegi fűszerest és lefedtem, hadd párolódjon a födő alatt
6. rájöttem, hogy ebben a konyhában nincs botmixer, így elhatároztam, hogy a gyümölcsökből nem mártás, hanem ragu lesz a halon. Chutney-féle.
7. a gyümölcsös serpenyőbe újból olaj került, amin 2-2 perc alatt megsütöttem a lazac mindkét oldalát.
Úgy szeretem, ha egy kicsit leves marad belül.
8. tálaltam, közben a lazacra frissen őrölt bors került
9. megállapítottam, hogy ez a cserszegi fűszeres jól ment a silóhoz, kár hogy olyan hamar elfogyott.
Minden.
Viszont nem tartott tovább egy bő félóránál az egész.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Tanúsító · http://enta.blog.hu 2012.05.26. 19:34:18
Tudom, a kibicnek semmi sem drága, és Medwe biztosan utál minden paprikát.
az igazi medwe · http://medwe.blog.hu 2012.06.01. 11:20:47
Ennyi időnk volt.
De majd legközelebb.
:-)
TH 2012.06.03. 19:45:59
hittheroadjack 2012.07.10. 22:44:56
Később otthon meg is próbáltam leutánozni a receptet, de egyszerűsége ellenére sem sikerült finomra. Legközelebb a mártásos verzióval próbálom meg, és nem felejtem ki a bort belőle.