Kedves Szilárd!
Remélem, nem veszed rossznéven, hogy tegezlek, bár én vagyok az idősebb, amúgy ezt nem tenném, mert Te vendéglős vagy, én pedig vendég és ebben a relációban illendő egy bizonyos udvarias távolságtartás. Mégis közvetlenebbül szólok Hozzád, mert a neten így szokás, továbbá nehogy bárki azt higgye: reklamálok, vagy haragszom.
Kívülállók számára bemutatlak: Sági Szilárd vagy a TV2 Hal a tortán produkciójának szakértője, egy "belvárosi" étterem tulajdonosa, az a megnyerő fiatalember, aki remek tanácsokat ad a főzéshez és a fejét fogja, amikor a tévésztárok valami ostobaságot művelnek a konyhában.

Magunk között legyen szólva: nekem szimpatikus vagy, jól mutatsz a képernyőn, olykor tanulok is a megjegyzéseidből, sőt, szerintem szépen beszélsz, annyira, hogy a Magyar Rádióban biztos nem engednének megszólalni, mert ahhoz minimális követelmény a selypítés vagy a raccsolás.

Aki ennyi mindent tud mint Te, annak nyilván az étterme is tökéletes. Mégsem elsősorban a kíváncsiság vitt a Café Mojitóba, hanem mert egy jót akartam enni - és tényleg nem a hibákra voltam kíváncsi, hanem egy igazi kulináris élményre vágytam.

Már az asztalfoglalás során meglepődtem, ugyanis a pincéred letegezett. Azt kérdezte: "Jártatok már nálunk?". Nos még nem jártunk Nálatok, feltételezem, Ti sem jártatok nálam, így nem olvastad az Így kell enni? című és nagy vitát kavaró bejegyzésemet, amiben a képernyőn díszelgő "sztárok" neveletlensége miatt morogtam. Ha összegyűjteném az éttermi modortalanságokat, első helyen állna, hogy a pincér NE TEGEZZE LE a vendéget, még akkor sem, ha azonos korosztályba tartoznak, maximum ha korábban egy bokorban pipiltek a Sziget Fesztiválon.

Két meglepetés ért, amikor megérkeztünk. Azt gondoltam ugyanis, hogy a tévészereplés miatt tömve lesz a caféd, de nem így volt, fölöslegesen foglaltunk asztalt, továbbá azt hittem, ennél sokkal igényesebb a műintézmény megjelenése.
Abból, ahogy a promós filmedben gondosan törölgeted a csiszolt talpas poharakat, bármire gondolhattam, csak a romkocsma szerű kinézetre nem.
Kétségtelen, hogy van a helynek egyfajta hangulata, de nem tudjuk nem észrevenni a maszatos tükröket, a bejárati ajtó felső élét lepő ujjnyi vastag port, az üvegportál koszos felső részét, amin az utcára is alig lehet kilátni, a fal mentén raktározott poros tartalék asztallapokat, a kétes tisztaságú vizesblokkot, ahol nem volt se szappan, se WC-papír. Az a poén viszont jó, hogy a férfi-női ajtót egy sajátos hieroglifa aljára biggyesztett, stilizált punci illetve fütyi különbözteti meg.

A pincérünk nagyon kedves, udvarias és igyekvő.
Felveszi a rendelésünket, majd sajnálkozva jön vissza, hogy a kinézett ételekből nem tud féladagot hozni. Nem baj, akkor jöjjön az egész, éhesek vagyunk. Addigis kérünk egy alkoholmentes Pina coladát, amit nem nagyon szeretünk, mert inkább jégkása, mint koktél és ugyancsak hideg van odakinn - meg bent is, mert mindkét bejárati ajtó alapból tárva-nyitva várja a betérőket.
7 Celsius fokban.
Ennénk valami jó forró levest is, de a frankfurtit nem szeretjük, a többi, a gazpacho, a minestrone és a hideg eperleves meg a számunkra nem az a kifejezett testet-lelket melengető étek.

Jó sok idő telik el, ami alatt érkezik újabb két vendég, becsukódik az egyik bejárati ajtó és sűrűsödni kezd a levegő. Pincérünk jön az ételekkel és egy kései bocsánatkéréssel: sajnos kacsamájat roston nem tud hozni, mert nincs. Ami van: a Vasalt csirkecombfilé steakburgonyával, a Pulyka steak friss zöldsalátával és tepsis burgonyával, meg Grillezett sertéskaraj dijoni szószban, krokettel.
Meg jónéhány kérdés a szakértőhöz, annál is inkább, mivel sok vendéglős szerint én kiröhögtetem magam a hozzá-nem-értésemmel

Kedves Szilárd!
1. Jól tudom, hogy a filé azt jelenti: a sütés előtt kicsontozzák a húst?
2. Jól látom, hogy ami a fogás elfogyasztása után a tányéromon maradt, az a csirke csontja?
3. Jól gondolom, hogy akkor valami ezzel a fogással nagyon nem stimmel?
4. Nem ciki egy belvárosinak mondott café, bar & restaurantban csorba tányérokban szervírozni a vacsorát?
5. Nem gáz a talpaspohár-törölgetős reklám után barna csomagolópapírral teríteni?
6. Rendben van az, hogy a pulykasteak belseje rózsaszín? Hallottam már rosé kacsamellről, illetve angolos és félangolos marháról, de az utóbbi állat esetén a pincér mindig megkérdezi a vendéget, hogy szeretné. Van ugyanis aki idegenkedik a sületlen hústól és csak well-done szereti azt. Itt Nálad senki nem kérdezett semmit, csak jött a rózsaszín pulyka.
7. El lehet készíteni egy grillezett sertéskarajt úgy, hogy ne legyen kemény és rágós? Ha igen, akkor mi miért nem olyat kaptunk?
8. Lehet úgy tálalni a csirkét és a pulykát, hogy ne zsiradékban tocsogva érkezzen?
9. Van-e jobb megoldás, mint a krokettet és a sültkrumplit tálalás előtt mégegyszer bedobni a forró olajba, amitől az barna lesz és alaposan megszívja magát?

Muszáj valami desszertet is választanunk, különben éhen maradnánk. A gesztenyepüré szóba sem jöhet, hiszen sprayhabbal készül és műanyagot nem eszünk, ha nem muszáj.
Kinézzük a gyümölcsös joghurt tortát meg a Mojito kelyhet, aminek a Mojitóhoz annyi köze van, hogy a Café Mojitóban kutyulják össze a somlói galuskát némi fagylalttal.
Kisvártatva pincérünk szégyenkezve jön vissza, hogy ez már neki kellemetlen, nem szilárdult meg a yoghurt a tortán, de az eddigi problémák miatt a ház vendége vagyunk egy-egy Mojito kehelyre.

Nekünk ekkor már elegünk van a Mojitóból, elsősorban a sűrűsödő levegő, a terjengő dohányfüst miatt. Nem kérjük az ajándékot, hanem szabadulnánk.
Pincérünk csak úgy az asztalra teszi a számlát, se tok, se tálca, de legalább nem kurjantja be az összeget. 7460 Ft, amiben van még egy ásványvíz, egy üdítő és két pohár kellemes, szekszárdi fehérbor.
Nem vagyunk oda ettől az egésztől, sokkal többet vártunk a szakértő úr éttermétől.
Csalódtunk, Szilárd!
Az elején a Belvárost azért tettem idézőjelbe, mert a Franzstadt szélén lévő Ráday utca onnan egy kicsit arrébb esik, legalább annyira, mint a Café Mojito a médiaszereplésében sugallt színvonaltól.
De ez már csak hal a tortán.
Tisztelettel:
medwe
 



A bejegyzés trackback címe:

https://medwe.blog.hu/api/trackback/id/tr33672615

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

[imi] · http://twitter.com/forgoimi 2008.09.20. 15:52:39

a steak akkor nem volt eléggé Szilárd :)
tetszik a blog.

LonsdaleMan · http://british-outlet.hu 2008.09.20. 16:03:17

OMG mekkora ciki...
A képeket elnézve egy III. osztályú bisztró jutott eszembe. Gondolom ez nem az. (vagyis nem annak szánták)
Szóval meg kell állapítsam, én ennél jobbakat csinálok, pedig nem is nagyon tudok főzni:)

scsaba1 2008.09.20. 16:14:17

A két gombóc metrós vanilia "fagyi" és somlóigaluska keverékéből alkotott "desszert" (a gesztenyepüréről már nem is beszélve) még a legutolsó megyei út mellett álló autóscsárdában is alapnak számít.

De egy "felkapott", "belvárosi" étteremben inkább ciki. Pontosabban a fantázia hiányára utal. Emellett még az "Áfonyás palacsinta vaniliaöntettel" is magasabb színvonalat képvisel.

lobellone 2008.09.20. 16:20:41

Kedves Medwe, köszönöm ezt a profi, korrekt és tökéletes helyesírással feladott posztot. Fehér hollóval (képzavar tőlem) kell manapság keresni azt a blogot, ahol ez a három jellemző úgyanúgy stimmel, mint nálad. Ja, és az már csak hal a tortán, hogy mi is hasonló hiányosságokat tapasztaltunk Szilárdunk vendéglőjében:-)

gonnaburninflames 2008.09.20. 16:23:39

Alapszabaly, hogy kereskedelmi csatorna sztarjainak nem hiszunk. Edwyn Martont se hallgatok.

sergio 2008.09.20. 16:40:07

Medwe!

Hogy őszinte legyek én a héten voltam Gianni éttermében, ahol engem kifejezetten idegesített a magázódás és a minden kérdés és mondat végén elhangzó "Uram". Nekem álságos és ettől én rosszul érzem magam. Úgyhogy a tegeződést illető véleménnyeddel abszolút nem értek egyet. Engem kifejezetten idegesít, amikor velem egykorúak vagy fiatalabbak magáznak. Bár ez ízlés kérdése, tehát nem kirtizállak ezért, csak jelzem, hogy van, akinek meg ez nem jön be.
És ha már itt tartunk - bár a bejegyzésed Szilárd étterméről szól, - nagyon nagyot csalódtam a Pomodoroban! Kicsik az adagok, iszonyatosan lassan készülnek el a kaják. A kiszolgálás jó, mert a pincérek tényleg figyelmesek és sűrűn járnak feléd, de a főételre több mint egy órát vártunk, ami azért még otthon is sok! Emellett nekem speciel a kaja sem jött be. A Belgrád rakparton a Toscanaban szerintem sokkal olaszosabb és finomabb a kaja, mint Gianninál. Bár egy barátommal beszéltem, aki régebben is járt a Pomodoroba és ő azt mondta, hogy a nyitás óta sokkal rosszabb lett. Talán nem ártana Gianninak az éttermével is törődni. Mondjuk félfüllel elkaptam egy mondatát, miszerint "a vendéglátás lényege, hogy a másiknak örömet okozz". Ezért a gondolkozásért nagyon becsülöm és ma kishazánkban ritka az ilyen, de azért kéne változtatni egy-két dolgon, hogy tényleg örömmel fizessem ki a Pomodoro kajáiért a nem kevés pénzt.

Sergio

Kalimera 2008.09.20. 16:43:11

Leginkább a ribizliből faragott töklámpa érdekelne.

Szilárd olyan ügyes, hogy csak abból faragja ...

Láttál ilyet?

nyi 2008.09.20. 16:48:52

Én még a kilencvenes években találkoztam először Szilárd-dal, amikor is a Liszt Ferenc téri Incognitóban, volt pultos srác.
Már akkor sem volt szimpatikus.. :)

fotografo 2008.09.20. 16:56:39

"belvárosi" étterem - külvárosi színvonal

auslander 2008.09.20. 17:15:09

A fotok az etelekrol....borzalmasak..marmint az etelek...a tanyeron.

nyekkmacsek 2008.09.20. 17:42:24

..inkább egy sima bécsiszelet a üllűi úton....

vmaast 2008.09.20. 17:53:45

Sergio

Nem az a lényeg, hogy kinek mi az ízlése a tegeződéssel kapcsolatban, hanem hogy pincér nem csinál ilyet. Ez formai követelmény.

urológus 2008.09.20. 17:55:59

szerintem Neked merevedési zavaraid vannak.

Ferke 2008.09.20. 18:33:52

Szerintem nem lett túl jó a blog, még ha az étterem valóban szánalmas, ahogy van. Sopronban ezzel még kocsmában sem menne semmire. A blogod ellenben semmivel sem jobb, mint maga az étterem: ugyanolyan szánalmas. Egy jó kritika nem így néz ki.
Abszolút nem értek egyet a magázódással. Szerintem sokkal jobb, közvetlenebb. Ha velem egykorú a pincér, sokkal jobban érzem magam, ha tegez. Semmi kedvem feszengeni evés előtt/közben. Jobban esik az evés baráti környezetben. Teljesen mind1, mi a formai követelmény, ahogyan pár huszár ezen pattog, senki nem a formai dolgokat keresi, hanem hogy jót egyen jó helyen.

Ronald 2008.09.20. 18:54:23

Medwenek igaza van.
Hát egy nagy túrót meg tegezze le a pincér az ismeretlen vendéget.

Más kérdés, hogy ezért cserébe a vendég sem tegezheti le a felszolgálót. Hölgy-felszolgálót meg főképp nem.

Sőt, tovább megyek: ha egy vendég századjára is megy be csehóba - akkor századjára sem "ismerjük fel" úgymond - hacsak err ő nem tart igényt és nem ismerősként köszön a személyzetnek.

Képzeljétek el a jelenetet, amikor a vendég betámolyog a hervadt feleségével és a pincér azzal kedveskedik, hogy "hozhatom a multkorit, diktor úr - tudja, ami annyira ízlett annak a fiatal hölgynek, amelyikkel itt tetszett járni a múlt héten".

Brrrrrrr......

geistwald · http://geistwald.blog.hu/ 2008.09.20. 19:10:52


Medwe, jó a poszt, több ilyen kéne máshol is. Azokkal meg ne törődj, akik azt hiszik, hogy az egész világ egy kurvanagy hamutartó.

Szereztél egy állandó olvasót :)

nida/az ÉLET egy nagy g..i mágus 2008.09.20. 19:21:36

Te jó ég, ezek az ételek megdöbbentőek:(((

Karma 2008.09.20. 19:41:30

Mi augusztusban akartunk bemenni az éttermébe. Megkérdeztük hová ülhetünk, ha nem bentre szeretnénk, megkaptuk a választ. Egy ragacsos, pecsétes, billegő asztalt találtunk, ahol világítás kb. 3 szentjánosbogár fényével pislákolt, mondhatni hangulat.

Egye fene, rendeljünk: Pincér nem hozott étlapot magával, mikor kértem tőle, lemutatott az asztalon fekvő félbehajtott A5-ös lap méretű, szintén pecsétes, viharvert (szvsz szószerint) "étlapra". Majd elment. Megpróbáltunk választani, de a ragacsos asztal, és az egész miliő elvette a kedvünket, úgyhogy felálltunk, és elmentünk. Hozzátenném, hogy mellette levő kerthelyiségek, ha tele nem is voltak, de 2/3-nál többen ültek benne, míg a mojito kerthelyisége szinte üres volt. Mostmár tudom miért :)

Ennyi a mi kalandunk vele :)

Kovcsiubcsi 2008.09.20. 19:42:55

A rózsaszín pulyka nem gasztronómiai szituáció hanem közegészségügyi hatáskörbe tartozó eset. A többi étel egyszerűen ocsmány, az a barna szmötyi ami alól kikandikál a sápadt hús és mellette a detonált mirelitkrokett az első képen bőven elegendő lett volna ahhoz hogy rárúgjam az ajtót a "séfre". Tisztelem a türelmedet, kedves Medwe.

Magázódásilag: szerintem lehet kedvesen, összekacsintósan uramozni, nem szolgalelkűen kell csinálnia a pincérnek. Egyszerűen ez a legalapabb módja annak hogy megtisztelje a fizetővendéget aki a vacsijáért otthagyott pénzből az ő fizetését is fizeti. Engem letegezne egy ilyen nyikhaj pincér garantáltan leizzadna a töke a reakciómtól.

Évekig jártam pölö a Vörös&Fehérbe rendszeresen, jó barátságba kerültem az egyik ottani sommelierrel, de soha még véletlenül sem jutott eszébe hogy a munkahelyén letegezzen, mikor vendég vagyok, pedig egyfelől egykorúak vagyunk másfelől meg olykor előfordult hogy az összes kollégájával drukkoltak hogy épségben átkeljünk zárás után az Andrássyn a cimboráimmal.

Ne tegezzenek le, és ehető ételt hozzanak ki. A pénzem igazi, a kiszolgálás is legyen az.

User1 2008.09.20. 19:58:08

Ilyen helyre be sem mentem volna, ez nagyon gáz. Bár jobb helyeknél is kelek fel, ha a pincér letegez. Kizárt hogy ott jó legyen a kaja. Inyenc helyen soha nem tegeznek.


Mellesleg Frei kávézója is érdekes. Hatalmas dicsőítő dumák az újságszerű étlapon, a valóságban alig van süti, az is legalább egy hetes. (Ischlert ettem) a machiato az első bécsi benzinkút bűféjében alapból jobb.

Manyizga 2008.09.20. 20:03:48

A rózsaszín pulyka oka a fagyasztásban rejlik. :) Kiveszik fagyottan a fagyasztóból, aztán gyorsan belevágják az olajba sülni. A külseje szépen megsül, de belül csak megolvad. :)
Szárnyast étteremben: SOHA. :)

wilson 2008.09.20. 20:25:03

jó ez a blog! vissza-visszatérek!

van valami e-mail értersítő a postokról?

azért nem irigyellek, te Medwe, hiszen biztosan kifogástalanul nagyon jó helynek kell ahhoz lennie, hogy elégedetten állj fel az asztaltól...

Bateman · http://bateman.sarok.org 2008.09.20. 20:34:29

Elolvastam a bejegyzést és a blog máris a kedvenceim között van. A képeket látva elszörnyülködtem, főleg az ár-érték arányon. Egész egyszerűen elképesztő, hogy milyen színvonalon mennek ott a dolgok...

Így tovább egyébként, jövök legközelebbis, és a Ferke nevű kommentelűnek üzenem, hogy szüljön sünt.

dudi 2008.09.20. 20:39:33

Egy pillanatra sem kételkedem a leírtakban.
Szilárd akkor is rendkívül jó fej,igazi profi!A hibákat kijavítja,menj vissza nyugodtan!
Hajrá Szilárd!

Fedup Sári 2008.09.20. 20:59:15

Kedwes Medwe Úr!

Mi a baja a Magyar Rádióval? Vagyis emerrrel?

Paptr 2008.09.20. 21:08:22

Ferke, Sergio: Járjatok inkább a mekibe, ott élből tegeződnek, bár szerintem ott is baromi ciki - konkrétan rühellem, amikor egy zéró iq-s liboid "kedvesen" megszólít: Hellósziamitadhatok? Brrrr...
Medwe: Örömmel olvastam az írást, köszönöm, visszatérő vendéged leszek!

Fedup Sári 2008.09.20. 21:09:56

... Bocsánat, nem láttam a korábbi postját.

Kóstoll-óó 2008.09.20. 21:13:01

Ezekszerint a hangja kellemesebb mint a kosztja?!
A képeket nézve borzalmas!

Fish 2008.09.20. 21:27:15

Kedves Medwe és más Gasztrofanok!

Akkor én nem is tegezném a blog íróját, mert engem is keresztben lenyel. Nem szeretne olyan medwebocsot, akivel kiegészülve mérhetné fel az éttermeket? Vagy esetleg egy külön bocsalakulat, barátaimmal, akik az Önnek küldenének a blogra postokat?

Tisztlettel:
Fish - nem kifogni!

Ronald 2008.09.20. 21:36:48

Ti nem ismeritek a medwe-oldalt? Én már vagy 2 éve olvasom

www.medwe.hu
.

az igazi medwe · http://medwe.blog.hu 2008.09.20. 21:47:41

Kedwes Fish, évek óta bárki megírhatja a saját kalandjait, nálam külön rovata van az olvasók kalandjainak. Olyan is volt már, hogy valaki a kenyérsütés témában megjelent saját könyvét is reklámozta a medwefórumban.
Olvasói kalandot lehet írni ide:
forum.sg.hu/listazas.php3?azonosito=medwe&id=1019854641

BOB 2008.09.20. 21:48:22

Paptr: a McDonald's és a tegeződés olyannyira összetartozik (talán cégpolicy, vagy csak szóról szóra vették át a magázást csak árnyalatokban érzékeltető angol nyelvből a frázisokat), hogy ha egy ismeretlen letegez az utcán, bátran megkérdezem tőle, hogy véletlenül nem ott dolgozik-e :)

Baszkurátor 2008.09.20. 21:50:22

@ Fish 2008.09.20. 21:27:15

Összekevered a szezont az akármivel.
Neten a tegeződés alap.Viszont egy üzletben ahol vásárló vagy tiszteljen már meg annyival az eladó / kiszolgáló / akárkifia, hogy nem tegez le kapásból.
Egyszerűen nem illik.Ha téged zavar illetve ha szeretnéd, hogy tegezzen akkor kérd meg rá.De az alap mindenképpen az, hogy a kuncsaftot magázzuk.

Baszkurátor 2008.09.20. 21:52:21

"Ha téged zavar illetve ha szeretnéd, hogy tegezzen akkor kérd meg rá."

Elnézést.
A mondat így szól(na) :

Ha Téged zavar illetve nem szereted, hogy magáznak akkor kérd meg, hogy tegezzen.

( talán most jól írtam :) )

Árminka 2008.09.20. 22:06:07

Huuuh.. medwe.
Ha most olcsójancsiék szemszögéből nézném a dolgokat, akkor azt mondhatnám, úgy kell neked, hogy othhagytál a celebszakács restijében 8 000 forintocskát olyan pár szem sült krumpliért meg akciós szárnyashúsért.
De nem onnan nézem ;)
Szilárdka restije akkor is gáz lenne, ha megszállott T&G és hasonló fan lennék.
Egyébként a lábam be nem teszem celeb-tulajdonú etetőkbe vagy itatókba, se a Bajoréba, se a Freitomikáéba, se a Norbiéba sem a Kokóéba, sem a Gianniéba, de még a tévésszakácsokéba sem... És nem a pénz miatt.
Személy szerint a budai Zöld Kapuhoz hasonlatos helyeket kedvelem. Azokat sem az adagok miatt (el sem tudnék fogyasztani egy menüsort egész adagokkal, így feleztetek szinte mindenből, de van, hogy így is sok;) ).

boldiii 2008.09.20. 23:30:26

Tegeződni és magázódni sokféleképpen lehet.

Zavar a magázódás, vagy az zavar, ha a pincér odajön, és "Tetszett Magának az étel?" kérdést teszi fel? "Tesztett az étel?" - ez még nem magázódás.


Hozhatok neked egy kólát? Hozhatok egy kólát? Kíván egy üdítót, esetleg egy kólát? Egy kólát az úrnak? Uraságod kér egy kólát? Hozhatok Magának egy kólát? Egy kólát esetleg még?

Gondold át, a fentiekből több is van, ami se nem túl tegezős, se nem túl magázós, és több is, amitől a hideg borsózhat a hátadon.

váj mí 2008.09.21. 15:03:00

Apropó, tegeződés-magázódás. Dolgoztam én is éttermekben, főként nyaranta, az egyetemi szünet alatt, felszolgálóként, pincérként, pultosként.
Soha eszünkbe sem jutott letegezni a vendéget, hacsak nem ismerős volt, mármint más életterületről, mint a rendszeresen visszatérő vendég. A tegezés csak akkor volt megengedett, ha pölö törzsvendég kérte vagy egyébként is ismerős volt, akivel az éttermen kívül is tegeződtünk.
De az utcáról egy vagy több alkalommal betérő vendéget csak úgy letegezni nem igazán volt divat. Szerintem a tulaj gutaütést is kapott volna, ha meghallja. Ja, és másnap már tuti nem kellett volna menni melózni ;)

servo 2008.09.22. 11:57:56

Emberek! Évek Óta járunk elég nagy társasággal a helyre és pontosan tudjuk, hogy ez nem a Gundel! Ez egy "kocsma", és nem kifejezetten étterem. Egyébként egy két kivétellel nagyon jó a kaja, a pizzájuk a városban az egyik legjobb!
(ki kell próbálni tényleg!) Ez a hely nem erről szól, aki puccos helyen akar enni az gyűrjön a zsebébe egy pár húsz ezrest és menjen az Arcade-ba. Ez a Rádai utca, ide "kocsmázni" jár az ember és erre a hely tökéletes. Első randira szerda este ne hozza senki ide a csaját, mert akkor mi ott vagyunk egy páran, höhö

orczy 2008.09.22. 18:32:16

Én azt gondolom, ha ekkora hype van a tulajdonos (főszakács?) körül, akkor ez a színvonal magyarázhatatlan... De lehet, hogy mindenről a média tehet.

Maci 2008.09.29. 13:07:39

Szerintem egy nívós étteremben alap dolog a magázódás. Nem a távolságtartás, vagy az etikett miatt, hanem azért, mert így adjuk meg a tiszteletet az ismeretlen vendégnek. Az ételek minősége pedig- ki tudja, lehet, hogy nem Szilárd főz, bár tény, hogy aki másokat kritizál, attól elvárnánk, hogy ő maga is teljesítse a saját elvárásait. : )

panetu · http://www.gasztrokucko.hu 2008.10.02. 13:32:05

Ronald 2008.09.20. 21:36:48
Ti nem ismeritek a medwe-oldalt? Én már vagy 2 éve olvasom

..én is olvastam kb5évig.. de elkövettem azt a hibát, hogy ajánlottam vendéglátóhelyiséget(szándékosan írom így, s nem pedig étteremnek)..és nem az volt a baj, hogy nem tetszett neki, hanem az, hogy a kritikája az én kritizálásommal és lehordásommal kezdődött! (ld. nótafa vendéglő, kispest) érdemes elolvasni + a kommenteket, hogy medvéről teljesebb kép alakuljon ki..
én mélységesen csalódtam... és megbántva érzem magam.. no mind1, végülis medve nekem senki, úgyhogy ezzel túl is teszem magam rajta...

panetu · http://www.gasztrokucko.hu 2008.10.02. 13:38:54

jah..kajával kapcsolatban: nekem eleve a halálom a petrezselyemmel történő össze-vissza szórás..

kata 2008.10.05. 15:03:49

Na, engem nem érdekel milyen hiányosságai vannak a helynek, a lényeg, hogy Szilárd egy tuti jó pasi ;-).

Borzas 2008.10.23. 12:37:25

El akartam menni ebbe az étterembe a barátommal, de most beijedtem...:)

Borzas 2008.10.23. 12:53:43

Ja, van párja Szilárdnak, legalábbis ezt olvastam a neten, bár ez nem ijeszti el a szingliket..:D
...ahogy olvasgatom a netet..:)
Visszatérve más gondolatomhoz:Nekem tetszik ez a blog és asszem fogom olvasgatni, ha rá érek.. :)
Régen én is nagy blogger volram, de leszoktam.. viszont jó ez az ötlet.. pár éttermet én is le tudnék húzni..:/ vagy felmagasztakni..:)

Macko 2008.10.24. 14:19:12

Maga egy f@szkalap kedwes medwe.
Évek óta járok oda és nagyon jó a kaja.
Ahogy Servo is írta, a hely nem egy puccos étterem, hanem egy kocsma.

Magázódós pincérekért, meg csilivili étkészletért tömje ki a zsebét és menjen flancolni a belváros egyéb yuppi helyeire.

Nekünk egyszerű népeknek ez belefér, ha egy jót ehetünk.

vki5555 2008.10.26. 15:47:31

Ez egy nagy hazugság! Én voltam Szilárd éttermében és hihetetlenül jók a kaják...minden tökéletes..és Szilárdot is ismerem nagyon kedves fiatalember. Úgyhogy kedves blog olvasók nem kell mindent elhinni, amit a "drágalátos" medve ír. És mindenki imádja csak tovább Szilárdot és az éttermét!

kgx 2008.10.30. 15:56:05

Ha engem egy kellner letegezne, felháborodva hagynám ott a helyet, méltó Vásárlók Könyvébe történő beírás után.

ddddddrrr 2009.01.23. 21:02:19

probáltunk be jutni az étterembe ésreadásul egy orán keresztül bolyunktunk ,hogy hol van végül fel hívtuk a tudakozott ,hogy hol van azt monták ,hogy xy utca 5 nem is utt volt hanem egy mellék utcába az ajtorol le volt patgva a festék és vártuk , hogy oda érjen apukám mert ő egy kicsit lassu és oda ment egy pincér és megforditott egy táblát az volt rajta ,hogy zárva mutogattunk ,hogy mi van a pincér mutogatta hogy nem lehet be menni pedig voltak benn ez volt 2 orakkor

ddddddrrr 2009.01.23. 21:03:26

de nem biztos hogy az volt

mthrfckr 2009.02.16. 22:38:38

Aki a Rádayban próbál enni és nem a Costesbe megy, annak sok sikert kívánok! :)

Lámpaoltó 2009.11.07. 18:16:12

hűűű, ez kemény volt, gratula. Mostanság "Magyar Ebéd" néven házhozszállít: belvaros.blogspot.com/2009/11/magyar-ebed-hazhozszallitassal-es-sagi.html

maca222 2010.03.07. 12:39:30

Ha annyira rossz volt az étel akkor,hogy-hogy semmi nem maradt a tányérodon. Eléggé lerágtad a húst a csontokról!!!

eagleszem 2010.10.27. 17:14:16

Hú, ezek a képek! Az első, mintha hányás lenne kakának látszó krokettel. Borzalom!
süti beállítások módosítása